Sportcomplex Elsenlaanlocatie

Het nieuwe sportcomplex aan de Burgemeester Elsenlaan / Sir Winston Churchilllaan krijgt nu echt vorm. Eind juni heeft de gemeente opdracht voor de realisatie gegeven aan projectontwikkelaar OLCOHolland Bouw.

Impressie sportcomplex Burgemeester ElsenlaanHet nieuwe sportcomplex vervangt de Marimbahal, de Van Zweedenzaal en de voormalige gymzaal aan de P. van Vlietlaan.  Het multifunctionele complex biedt ruimte aan de gebruikers van deze hallen. Het ontwerp en de bouw van het nieuwe sportcomplex worden gerealiseerd door OLCO Holland Bouw. Zij ontwierpen in opdracht van de gemeente een duurzaam, multifunctioneel en toekomst bestendig complex, waar Rijswijkers elkaar kunnen ontmoeten en sport en bewegen kunnen beleven op een positieve manier. Het nieuwe complex zal bestaan uit twee sporthallen, een krachttrainingsruimte en een budo zaal. Ook komen er twee horeca voorzieningen.  Onder een deel van het gebouw komt een parkeergarage. Hierdoor is er ruimte voor buitensporten  als beachsporten,skaten  en bootcamp activiteiten.

Duurzaam

Het nieuwe gebouw wordt zo duurzaam mogelijk gebouwd. Zo komen er zonnepanelen op de daken en de daken die in de schaduw liggen krijgen een groen dak.  Ook komt er een warmte-koude opslag om het gebouw optimaal te kunnen opwarmen en afkoelen. Voor het interieur zullen zo veel mogelijk oude materialen worden hergebruikt. In de meubels worden bijvoorbeeld vloeren uit oude sporthallen verwerkt. 

Multifunctioneel

Overdag zal het sportcomplex met name gebruikt gaan worden door het bewegingsonderwijs van zowel voortgezet als het basisonderwijs. In de avonden en het weekend zullen de sportverenigingen BC Randstad (badminton), Lokomotief (basketbal) en Inter Rijswijk (volleybal) er gebruik van maken. Evenals  onder anderen de  verenigingen Harten6, Haag88, Aikido ShinKiTai en Shing Kong Martial Arts.

Start bouw

De gemeente gaat samen met OLCO Holland Bouw en de toekomstige gebruikers het ontwerp verder uitwerken, zodat de omgevingsvergunning voor het sportcomplex ingediend kan worden en met de bouw kan worden begonnen. De planning is om eind 2019 met de bouw te starten, zodat het nieuwe sportcomplex  in het 1e kwartaal van 2021 opgeleverd kan worden.

Impressie Sportcomplex Burgemeester Elsenlaan