Sportcomplex De Altis

De bouw van het nieuwe sportcomplex aan de De Bruyn Kopsstraat in Rijswijk vordert gestaag.

Impressie sportcomplex Burgemeester Elsenlaan

In opdracht van gemeente Rijswijk ontwikkelt OLCO Holland Bouw aan De Bruyn Kopsstraat het nieuwe duurzaam, multifunctioneel en toekomst bestendige sportcomplex De Altis. Een sportcomplex vernoemd naar de plek in het oude Griekenland bij de berg Olympus waar de atleten op de laatste dag hun prijs kregen, bestaande uit een tak van de heilige wilde olijfboom (de Altis). In Rijswijk wordt het dé plek waar inwoners bewegen, sporten en elkaar ontmoeten.

Het nieuwe sportcomplex dient ter vervanging van de Marimbahal, de Van Zweedenzaal en de voormalige gymzaal aan de P. van Vlietlaan. Het nieuwe sportcomplex bestaat uit verschillende sporthallen en sportzalen. Zo bevat het een sporthal met een hoogte van 9 meter waar onder andere volleybal kan worden gespeeld. Daarnaast is er een basketbal- en badmintonhal die 7 meter hoog is, een krachttrainingsruimte en een zaal voor budosporten. De hallen kunnen opgedeeld worden in zes zalen voor het bewegingsonderwijs. De inrichting is in samenspraak met de toekomstige gebruikers tot stand gekomen. Van de aanwezige expertise bij het bewegingsonderwijs en de verenigingen is dankbaar gebruik gemaakt.

Ook worden er twee grote horecagelegenheden gerealiseerd, die makkelijk bereikbaar zijn vanaf de tribunes. Door de auto’s in een parkeergarage onder te brengen, ontstaat er aan de voorzijde van het gebouw ruimte voor het beoefenen van verschillende buitensporten.

Duurzaam

Binnen dit project worden hoge duurzaamheidsambities nagestreefd. Zo krijgt het complex geen gasaansluiting en wordt er een warmte-koude opslag gerealiseerd voor een optimale temperatuur in het gebouw. Daarnaast is het dak gevuld met zonnepanelen en de delen die in de schaduw liggen, worden ingevuld als groen dak met beplanting. Mede door deze maatregelen is het sportcomplex zeer energiezuinig.

Voortgang bouw

De uitwerking van het ontwerp is door diverse partijen ter hand genomen. Na maanden van ontwerpen en voorbereiding is in januari 2020 met de bouw van De Altis gestart. Na realisatie van de fundering, staalconstructie en de houtskeletbouwelementen is het hoogste punt bereikt en is de volle omvang van het project nu goed zichtbaar. Het dak zit erop waarna er wordt gewerkt aan de gevelbekleding en de buitenkozijnen. Ook wordt er aan de binnenkant gewerkt aan de binnenwanden en allerlei installaties.

Komende periode staan er nog tal van werkzaamheden op de planning. Er is gestart met het plaatsen van de zonnepanelen op het dak en overige voorzieningen als het aansluiten van water en elektra. Tevens worden alle wand-, plafond- en vloerafwerkingen in het sportcomplex aangebracht. Nadat de vloeren in de sporthallen zijn aangebracht, kunnen ook de sporttoestellen en tribunes geplaatst worden.

Oplevering

Er wordt door een projectteam hard toegewerkt naar de oplevering van het sportcomplex medio  2021. Hierna kan De Altis in gebruik genomen worden door de verenigingen, de sporters, het onderwijs en de bezoekers.

De opdracht wordt uitgevoerd door OLCO Holland Bouw in samenwerking met het team bestaande uit AGS Architects, Bouwbedrijf Boot, Iv-Bouw, IMd Raadgevende Ingenieurs, Peutz en VIC Landscapes. Een team met uitgebreide kennis en ervaring in de ontwikkeling van sportcomplexen. 

Foto's

Foto 1

Foto 2

Foto 3

Foto 4

Rondleiding door sportcomplex De Altis

Voortgang Bouw Sportcomplex De Altis

Impressie Sportcomplex Burgemeester Elsenlaan