Sportcomplex De Altis

De bouw van het nieuwe sportcomplex aan de Burgemeester Elsenlaan / Sir Winston Churchilllaan is begonnen.

Impressie sportcomplex Burgemeester Elsenlaan

Het nieuwe sportcomplex vervangt de Marimbahal, de Van Zweedenzaal en de voormalige gymzaal aan de P. van Vlietlaan.  Het multifunctionele complex biedt ruimte aan de gebruikers van deze hallen. Het ontwerp en de bouw van het nieuwe sportcomplex worden gerealiseerd door OLCO Holland Bouw. Zij ontwierpen in opdracht van de gemeente een duurzaam, multifunctioneel en toekomst bestendig complex, waar Rijswijkers elkaar kunnen ontmoeten, sporten en bewegen. Het nieuwe complex zal bestaan uit twee sporthallen, een krachttrainingsruimte en een budo zaal. Ook komen er twee horeca voorzieningen.  Onder een deel van het gebouw komt een parkeergarage. Hierdoor is er ruimte voor buitensporten  als hardlopen en bootcamp activiteiten aan de voorzijde van het gebouw.  Het sportcomplex is medio 2021 gereed.

Duurzaam

Het nieuwe gebouw wordt zo duurzaam mogelijk gebouwd. Zo komen er zonnepanelen op de daken en de daken die in de schaduw liggen krijgen een groen dak.  Er wordt LED verlichting toegepast. Ook komt er een warmte-koude opslag om het gebouw optimaal te kunnen opwarmen en afkoelen. Daarnaast zal er zo veel mogelijk gebruikt worden gemaakt van duurzame materialen.

Multifunctioneel

Overdag zal het sportcomplex met name gebruikt gaan worden door het bewegingsonderwijs van zowel voortgezet als het basisonderwijs. In de avonden en het weekend zullen de sportverenigingen BC Randstad (badminton), Lokomotief (basketbal) en Inter Rijswijk (volleybal) er gebruik van maken. Evenals  onder anderen de  verenigingen Harten6, Haag88, Aikido ShinKiTai en Innae Dojang.

Impressie Sportcomplex Burgemeester Elsenlaan

Voortgang Bouw Sportcomplex De Altis