Koninginnelaan

Tijdens de informatieavond over het nieuwe inzamelen van afval en grondstoffen in Leeuwendaal (maandag 16 januari 2017) zijn ook voorstellen gepresenteerd over de aanpassing  van de weg  van de Koninginnelaan.

Koniginnelaan vanaf de RegentesselaanHet nieuwe inzamelen geeft aanleiding om het wegprofiel aan te passen.  Zo is het huidige wegprofiel te smal voor de wagens van afvalinzamelaar Avalex die de ondergrondse containers lossen.  

Uitwerking plannen

Tijdens de informatieavond zijn animaties getoond hoe de Koninginnelaan eruit ziet als onder andere de haakse parkeerplaatsen veranderen in langsparkeren. Met dit voorstel komt de oorspronkelijke, rechte laanstructuur terug. Het aantal  parkeerplaatsen neemt toe. Om het verkeersluwe karakter van de weg te behouden gaat de gemeente  verkeersremmende maatregelen  nemen, bijvoorbeeld door verkeersdrempels te plaatsen.

De gemeente wil graag van de bewoners horen wat zij van deze plannen vinden.  Over de uitwerking van deze plannen voor de Koninginnelaan  worden de betrokken bewoners  uitgenodigd mee te praten.   

Vragen

Voor vragen kunt u mailen naar stadsbeheer@rijswijk.nl