UrbanParks en De Havenmeester

Aan zowel de Burgemeester Elsenlaan 325 als nummer 329 in het Havenkwartier zijn plannen in ontwikkeling voor het ombouwen van kantoorpanden tot woningen, bedrijfs- en commerciële ruimten. Let op: foto’s zijn slechts impressies.

Burgemeester Elsenlaan 325: De Havenmeester

Aan de westelijke rand van het Havenkwartier ligt aan de kop van de haven Burgemeester Elsenlaan 325: een pand dat momenteel nog is gebruik is als kantoorpand. Het pand neemt een bijzondere positie in het Havenkwartier in en zal ontwikkeld worden naar een appartementencomplex dat bereikbaar is voor verschillende doelgroepen. Een significant aandeel is bestemd voor starters en middeninkomens. Op deze locatie worden ca 200 woningen en ca 300 m2 aan commerciële ruimten gerealiseerd.

Concept De Havenmeester Concept De Havenmeester

Burgemeester Elsenlaan 329: UrbanParks

UrbanParks bestaat uit 5 bijzondere en groene woon- en werkgebouwen, die worden verbonden door aantrekkelijke collectieve parkjes en daktuinen.

VanWonen wil met UrbanParks een veelzijdig woonprogramma voor een brede doelgroep ontwikkelen, met vooral betaalbare- en middeldure woningen variërend van éénkamerappartementen tot ruime vierkamerappartementen. In totaal zullen er ca. 600 woningen worden gerealiseerd. Het project bestaat daarnaast uit ca. 4.400 m2 nieuwe bedrijfsruimten en voorzieningen.

Concept Urban Parks Concept Urban Parks
Concept Urban Parks  

Over de plannen

De Havenmeester is een samenwerking tussen ontwikkelaars Novaform en Downtown Developers en UrbankParks wordt ontwikkeld door VanWonen. De ontwikkelplannen voor de beide locaties aan de Burgemeester Elsenlaan maken onderdeel uit van het plan Havenkwartier, waarmee de gemeente Rijswijk de ambitie heeft om het voormalige bedrijventerrein Havenkwartier in een moderne, creatieve en aantrekkelijke nieuwe stadswijk te transformeren. Hier kan men straks wonen, werken en recreëren in een hippe omgeving met diverse voorzieningen.

Nieuwsbrief

Meer over Burgemeester Elsenlaan 325 heeft u wellicht ook in de vorige nieuwsbrief Havenkwartier kunnen lezen op de projectenpagina van het Havenkwartier. Ontvangt u deze nieuwsbrief nog niet? Meld u aan voor de nieuwsbrieven. Dit kan op de projectpagina Havenkwartier (onderaan). Dan blijft u in de toekomst ook op de hoogte.