Delftweg

Mensen stimuleren om vaker de fiets te pakken, ook als ze naar hun werk gaan. Dat was voor de gemeente Rijswijk, de provincie Zuid-Holland en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag de belangrijkste reden om de Delftweg te veranderen in een fietsstraat. De werkzaamheden hiervoor zijn bijna afgerond.

Björn Lugthart, Floor Vermeulen (gedeputeerde provincie Zuid-Holland),  Peter Meij (bestuurder Metropoolregio Rotterdam Den Haag) en Armand van de Laar (Foto Erwin Dijkgraaf)Opening Delftweg
De wethouders Björn Lugthart en Armand van de Laar hebben samen met Floor Vermeulen (gedeputeerde provincie Zuid-Holland) en Peter Meij (bestuurder Metropoolregio Rotterdam Den Haag) op vrijdag 7 december de officiële opening van de vernieuwde Delftweg verricht. Dit gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Rijswijkse Golfclub waarbij ook veel bewoners en ondernemers aanwezig waren. (De foto’s zijn van Erwin Dijkgraaf Fotografie)

Bereikbaarheid

Rijswijk wil goed bereikbaar blijven en daarom mensen een alternatief voor de auto bieden. Goede fietspaden waarop fietsers snel en veilig hun bestemming kunnen bereiken zijn daarvoor een voorwaarde. Ook de provincie Zuid-Holland en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag hebben het stimuleren van fietsgebruik hoog in het vaandel staan. Beide organisaties investeren in de aanleg van snelfietsroutes in de regio. Fietsen is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de gezondheid van de fietser.

Planning

In het voorjaar brengt de aannemer op een deel van de Delftweg de definitieve coating voor de belijning van de as van de weg aan. Door de regen was dat in de afgelopen tijd niet mogelijk. Ook komen op het asfalt nog emblemen met fietsstraat, om automobilisten er extra attent op te maken dat ze te gast zijn op de Delftweg en dus snelheid moeten minderen.

De gemeente houdt de snelheid van auto’s in de gaten door te monitoren, onder meer met behulp van telslangen. Mocht blijken dat er structureel te hard wordt gereden, dan worden maatregelen overwogen.

Oeververvanging

De provincie Zuid-Holland gaat in 2019 aan beide zijden van de Vliet de oever vervangen. Omwonenden krijgen hierover informatie van de provincie.

Contact

Als u vragen of opmerkingen heeft over de Delftweg kunt u contact opnemen met het Klant Contact Center van de gemeente: 14 070 of mailen via stadhuis@rijswijk.nl.