Bogaardplein

Met de herinrichting van het Bogaardplein werken we aan een levendig, groen en aantrekkelijk plein. Dit past bij de plannen om In de Bogaard de komende jaren te verbouwen tot het nieuwe Bogaard stadscentrum van Rijswijk. Het is het eerste project dat na de vaststelling van het Masterplan ‘In de Bogaard’ (2019) wordt uitgevoerd. 

Wat verandert er?

Het opnieuw ingerichte plein moet straks het groene ontmoetingspunt zijn te midden van de bestaande en nieuwe winkels en woningen. Bewoners en ondernemers hebben meegedacht tijdens het ontwerpproces. Op het plein komen groene eilanden van gras, bloeiende planten en bomen. Daarnaast is er ruimte voor sporten en spelen met een basketbalveld, waterspuwers en speeltoestellen. Het fietspad wordt vervangen en er komen meer stallingsplekken bij de Fietswacht. Tot slot is aandacht voor ontmoeting: er komen meer zitplekken en bovenop de voetgangersingang van de parkeergarage komt een tribune (in de vorm van een houten trap). Op het nieuwe plein komt ook kunst. Paul de Reus heeft een kunstwerk gemaakt bestaande uit vier beelden die tussen het groen komen te staan.

Een impressie van het ontwerp en de informatiebrief die naar alle ondernemers, bewoners en omwonenden is gestuurd, vindt u in de kolom rechts op deze pagina.

Het Bogaardplein begint nu echt zijn definitieve vorm te krijgen. De eerste helft is zo goed als afgerond (met uitzondering van beplanting) en men is nu druk bezig naast het stadhuis. Helaas hebben enkele leveranties vertraging opgelopen wat betekent dat een gedeelte pas kan worden afgerond na de bouwvakvakantie. Gelukkig is 80% van het plein klaar voor de zomer en kunt u alvast genieten van het groen. Na de zomer wordt het laatste groene eiland afgerond en in het najaar volgt de tribune.

Impressie van de transformatie Bogaardplein

Hoe lang duurt het werk?

De herinrichting en vergroening van het Bogaardplein zijn van start gegaan op 2 november 2020. De werkzaamheden duren ongeveer 10 maanden, van november 2020 tot en met na de zomer van 2021.

Op de hoogte blijven?

U kunt de herinrichting van het Bogaardplein volgen in de BouwApp. U vindt hier de actuele werkzaamheden, afsluitingen en omleidingen en andere ontwikkelingen. Daarnaast kunt u makkelijk contact met ons opnemen als u vragen of opmerkingen heeft. In het kader rechts op deze pagina vindt u een link naar de BouwApp en een korte uitleg hoe u Bogaardplein kunt volgen.