Bogaardplein

Met de herinrichting van het Bogaardplein is gewerkt aan een levendig, groen en aantrekkelijk plein. Dit past bij de plannen om Bogaard stadscentrum de komende jaren te verbouwen tot het nieuwe Bogaard stadscentrum van Rijswijk. Het is het eerste project dat na de vaststelling van het Masterplan ‘In de Bogaard’ (2019) is uitgevoerd. 

Het nieuwe Bogaardplein is geopend

Op zaterdag 2 oktober 2021 is het vernieuwde Bogaardplein officieel geopend door Wethouder Armand van de Laar en landschapsarchitect Steven Delva. Hier hebben zij een symbolische eerste worp gericht op het nieuw aangelegde basketbalveld.

Het opnieuw ingerichte plein is het nieuwe, groene ontmoetingspunt te midden van de bestaande en nieuwe winkels en woningen. Bewoners en ondernemers hebben meegedacht tijdens het ontwerpproces. Op het plein zijn groene eilanden van gras, bloeiende planten en bomen gerealiseerd. Daarnaast is er ruimte voor sporten en spelen met een basketbalveld, waterspuwers en speeltoestellen. Het fietspad is vervangen en er zijn meer stallingsplekken bij de Fietswacht toegevoegd. Ook is er meer aandacht besteed aan mogelijkheden tot ontmoeting: er zijn meer zitplekken geplaatst en bovenop de voetgangersingang van de parkeergarage komt een tribune (in de vorm van een houten trap). Daarnaast zijn er vier beelden geplaatst tussen het groen. Bekijk deze pagina als u meer weten over de kunst van kunstenaar Paul de Reus.

Komende periode

Komende periode vinden de laatste werkzaamheden plaats door de aannemer.De verwachting is dat de tribune en de fontein vanaf volgend jaar operationeel zijn.