De Generaal

Voor het gebouw aan de Steenvoordelaan 370, het voormalige kantoor van de Belastingdienst, is een bouwplan ontwikkeld voor transformatie naar woningen, horeca (categorie 1) en commerciële ruimte. De ontwikkelaar noemt het project “De Generaal”.

Voormalig belastingkantoor voor en na

Het plan
Het plan is ontwikkeld door initiatiefnemer Aertgeerts Vastgoedzorg in overleg met de gemeente. Het plan betreft het veranderen van het bestaande kantoorgebouw in een woongebouw. Het gebouw biedt straks ruimte aan 200 huur- en koopappartementen, met oppervlaktes variërend van 70 tot 105 m2. De appartementen zijn geschikt voor jong en oud, voor alleenstaanden en samenwonenden, oftewel 1/2-persoonshuishoudens. Een deel van de begane grond is bestemd voor commerciële dienstverlening/horeca uit maximaal horeca-categorie 1.

De (ver)bouw bevindt zich in een afrondende fase. Het ophangen van de balkons en het inrichten van de buitenruimte zijn de laatste  werkzaamheden voordat de ontwikkelaar het gebouw oplevert en de nieuwe eigenaren en huurders, in het eerste kwartaal van 2021, hun intrek nemen.