De Generaal

Voor het gebouw aan de Steenvoordelaan 370, het voormalige kantoor van de Belastingdienst, is een bouwplan ontwikkeld voor transformatie naar woningen, horeca (categorie 1) en commerciële ruimte. De ontwikkelaar noemt het project “De Generaal”.

Voormalig belastingkantoor voor en na

 

Het plan

Het plan is ontwikkeld door initiatiefnemer Aertgeerts Vastgoedzorg in overleg met de gemeente. Het plan betrof het veranderen van het bestaande kantoorgebouw in een woongebouw. Het gebouw biedt nu ruimte aan 200 huur- en koopappartementen, met oppervlaktes variërend van 70 tot 105 m2. De appartementen zijn geschikt voor jong en oud, voor alleenstaanden en samenwonenden, oftewel 1/2-persoonshuishoudens. Een deel van de begane grond is bestemd voor commerciële dienstverlening/horeca uit maximaal horeca-categorie 1.

De transformatie van ‘De Generaal’ is inmiddels afgerond en steeds meer bewoners nemen hun intrek in hun appartement. In totaal zijn er 200 appartementen opgeleverd, waarvan 165 huur- en 35 koopwoningen.

De pinguïns zijn terug

Het veelbesproken beeld van de pinguïns heeft een nieuw plekje gekregen in Bogaard stadscentrum.

Jarenlang stond het beeld van de twee pinguïns met jong aan de Prins Johan Frisopromenade. Vanwege de transformatie van het belastingkantoor naar woongebouw verdween het beeld enkele jaren geleden uit  Bogaard stadscentrum. In overleg met winkeliers en de kunstcommissie is een nieuwe locatie gekozen voor het beeld. Op 19 mei 2021 is het beeld door de gemeente teruggeplaatst op het Bomenplein van Bogaard stadscentrum. De pinguïns blijven straks ook na de herinrichting van de openbare ruimte op het bomenplein staan.