Plannen en Projecten

Hier vindt u actuele plannen en projecten in de gemeente Rijswijk.

Karel Doormanlaan

Karel Doormanlaan

De Karel Doormanlaan heeft onderhoud nodig. Zowel boven de grond (stoep, wegdek, bomen, groen) als onder de grond (riolering, gas- en waterleiding). Dit is alleen mogelijk met een nieuwe inrichting. We gaan met de omwonenden in gesprek en vragen hen hierover mee te denken.

Parapluherziening parkeernormering

Plaatsen parkeerborden en automaten

De gemeente Rijswijk heeft het bestemmingsplan “Parapluherziening parkeernormering Rijswijk” opgesteld. De aanleiding voor deze parapluherziening is de inwerkingtreding van de Reparatiewet BZK op 29 november 2014.

Braillelaan 10

Braillelaan 10

Er is een aanvraag omgevingsvergunning ingediend voor het realiseren van nieuwbouw aan de Braillelaan 10, inclusief een loopbrug. Aangezien het plan strijdig is met het geldende bestemmingsplan dient er een uitgebreide Wabo-procedure te worden gevolgd.

Van Hardenbroeklaan

Van Hardenboeklaan

De gemeente wil in de Van Hardenbroeklaan de rioolaansluitingen vervangen, een hemelwaterriool aanleggen en de straat opnieuw inrichten.

Delftweg

Delftweg

De gemeente is momenteel de Delftweg opnieuw aan het inrichten tot fietsstraat. De werkzaamheden zijn in volle gang en als gevolg daarvan moet al het doorgaande verkeer omrijden.

Taal in Rijswijk

Zon Taal

Zon Taal

Wilt u iemand helpen met taal?

In Rijswijk is er voor elk wat wils. Want... taal is voor iedereen!
Taal is belangrijk om mee te kunnen doen. Taal is belangrijk voor onze ontwikkeling.

Wilt u weten wat bij u past? Klik op het juiste onderwerp en lees verder.

 

Smart City Living Lab

Smart City Logo

Bamboe verkeersborden, een drone die zwerfafval opspoort en sensoren die luchtkwaliteit meten. Dat zijn slechts drie voorbeelden van vernieuwingen waarvoor Rijswijk ruimte biedt in de wijk Vrijenban. De gemeente werkt graag mee met bedrijven die oplossingen zoeken voor problemen van deze tijd en daarmee de leefbaarheid van steden willen vergroten. Om dit mogelijk te maken, is Rijswijk aangesloten bij het Nationale programma Smart City Living Lab.

Winston Churchill Tower

Winston Churchill Tower

Reshape Properties heeft een plan bij de gemeente ingediend om het gebouw aan de Sir Winston Churchilllaan 366 te transformeren van kantoorpand naar appartementen.

In de Bogaard en omgeving

Logo In de Bogaard

Hebt u het opgemerkt? Fleurig bloeiende planten in en rond winkelcentrum In de Bogaard, gezellige bankjes op het Bomenplein, hier en daar nieuwe horeca en rondom de winkels veranderen kantoorgebouwen in appartementencomplexen (voormalige kantoor van de Hollandse Betongroep (HBG) en van de Belastingdienst). Winkelcentrum In de Bogaard en de directe omgeving zijn volop in beweging.

RijswijkBuiten

Logo van RijswijkBuiten

In de periode van 2013 tot en met 2023 bouwt de gemeente ten zuiden van de A4 een nieuwe wijk: RijswijkBuiten.