Veraartlaan & Diepenhorstlaan

De Diepenhorstlaan vanaf de afrit A4 tot en met het kruispunt met de Limpergstraat heeft groot asfaltonderhoud nodig. Half september t/m eind december 2021 zullen er werkzaamheden plaatsvinden.

Wat gaat er precies gebeuren?

  • De rijbaan aan de zijde van het European Patent Office wordt opnieuw geasfalteerd.
  • Het fietspad zal geschikt worden gemaakt voor tweerichtingsverkeer. De fietsoversteekplaats aan de Diepenhorstlaan wordt daarom aangepast zodat fietsers ook in twee richtingen kunnen oversteken. Door van het fietspad tweerichtingsverkeer te maken, wordt de doorgaande fietsroute langs de A4 tussen het Westland en Voorburg verbeterd en worden de oversteekplaatsen veiliger.
  • Er zal een aantal nieuwe bomen worden geplaatst tussen het fietspad en de rijbaan aan de Veraartlaan.
  • De kabels van de verkeerslichten op het kruispunt Bruyn Kopstraat / Veraartlaan zullen worden vervangen.
  • De tijdelijke fietsoversteek over de burgemeester Elsenlaan ter hoogte van de Limpergstraat wordt verwijderd aan het einde van de werkzaamheden.

De tekening met daarop alle werkzaamheden kunt u hier terugvinden. 

Omleiding bus

De bus zal tijdens de werkzaamheden een andere route rijden. Hierdoor vervalt tijdelijk de bushalte aan de “Bruyn Kopstraat”. De tram ondervindt geen hinder van de werkzaamheden.

Planning

Ballast Nedam road specialties gaat de werkzaamheden uitvoeren en heeft de planning verder uitgewerkt. De werkzaamheden starten op maandag 13 september en zijn naar verwachting gereed in december 2021.

Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren zijn de volgende afsluitingen gepland:

  • Veraartlaan vanaf de Diepenhorstlaan tot de Limpergstraat van 13 september t/m 25 november. Bij deze afsluiting blijft het European Patent Office bereikbaar via de Bruyn Kopsstraat.
  • Veraartlaan vanaf de Limpergstraat tot de Diepenhorstlaan van 4 t/m 15 oktober. De Veraartlaan 4 t/m 10 blijft bereikbaar via de Bruyn Kopsstraat.
  • Kruising Diepenhorstlaan-Veraartlaan-Visseringlaan in het weekend van 19 t/m 22 november.

De detailplanning kunt u hier vinden.

Weersomstandigheden en andere onvoorziene zaken kunnen de planning verstoren.