Fietsstraat Van Rijnweg

Update

Goed nieuws! De Van Rijnweg is weer open voor verkeer. De mannen zijn één week eerder klaar dan gepland, een top prestatie. Volgende week maken we het trottoir ook nog even netjes en werken we aan wat restpunten. Hier heeft het verkeer geen last van. We willen u bedanken voor uw medewerking.

Op 5 maart 2021 zijn werkzaamheden gestart aan het laatste deel van de Van Rijnweg, ook dit deel wordt omgevormd naar een fietsstraat. Net als andere delen van de Van Rijnweg hebben fietsers hier voorrang en zijn auto’s te gast. Dit is veiliger voor fietsers. De werkzaamheden vinden plaats aan de Van Rijnweg tussen de A4 en de laatste nieuwe verkeersdrempel ter hoogte van het fietspad naar de Zwethzone.

De werkzaamheden

Op vrijdag 5 maart 2021 zijn voorbereidende werkzaamheden getroffen. Vervolgens is op maandag 8 maart 2021 de verouderde gasaansluiting ter hoogte van de Van Rijnweg nummer 2 vernieuwd. De overige werkzaamheden zullen in verschillende opeenvolgende fasen uitgevoerd worden. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot 1 mei 2021.

Afsluiting

Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren is de Van Rijnweg vanaf de A4 tot het fietspad naar de Zwethzone (ter hoogte van de fietscrossbaan) van woensdag 10 maart tot en met vrijdag 23 april 2021 afgesloten voor doorgaand auto – en fietsverkeer. Voor voetgangers blijft het trottoir langs de grote plas tijdens de werkzaamheden geopend.

Afbeelding: Locatie van de werkzaamheden aan de Van Rijnweg. Ter hoogte van de werkzaamheden is de Van Rijnweg van 10 maart tot en met 23 april 2021 afgesloten voor auto- en fietsverkeer.

Omleiding autoverkeer

Gedurende de afsluiting is het niet mogelijk om met de auto (via de Van Rijnweg en de Van der Kooijweg) van Sion naar Hoekpolder en andersom te rijden. Autoverkeer wordt ter plekke omgeleid via de Prinses Beatrixlaan.  

Omleiding fietsers

  • Fietsers van en naar de Hoekpolder worden via het fietspad naast de Prinses Beatrixlaan via het viaduct over de A4 en daarna via de Weidedreef omgeleid. Het viaduct over de A4 (in het verlengde van de Van Rijnweg) is tijdens de werkzaamheden voor fietsverkeer tot en met 16 april niet bereikbaar. Voor voetgangers is dit viaduct over de A4 wel bereikbaar.
  • Voor voetgangers blijft het trottoir langs de grote plas tijdens de werkzaamheden geopend, voor fietsers is het ook mogelijk om met de fiets aan de hand over het viaduct en langs de werkzaamheden lopend te passeren.

Op de hoogte blijven

Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden van het project ‘Werkzaamheden Fietsstraat van Rijnweg’? Via de Bouwapp blijft u op de hoogte van actuele werkzaamheden en andere ontwikkelingen. In onderstaande flyer leest u meer informatie over de Bouwapp.

U kunt hier de flyer over de bouwapp downloaden.

Vragen

Voor vragen over de werkzaamheden aan de Van Rijnweg kunt u contact opnemen met Rieke van Wijngaarden (omgevingsmanager EVS Infrabouw) op telefoonnummer 06 – 12093402 of per e-mail via projecten@evsbv.nl