Warm welkom voor nieuwe Oekraïense bewoners Leidschendam-Voorburg

Vanochtend bezochten wethouder Bianca Bremer (Leidschendam-Voorburg) en wethouder Gijs van Malsen (Rijswijk) de nieuwe locatie voor langdurige tijdelijke huisvesting van Oekraïense ontheemden in Leidschendam.

Wethouder Bianca Bremer (Leidschendam-Voorburg) en wethouder Gijs van Malsen (Rijswijk)

Wethouder Bremer: ”We hebben met hulp van veel vrijwilligers keihard gewerkt om alles klaar te maken voor de eerste bewoners. Deze week ontvangen we de eerste 50 bewoners uit de noodopvanglocatie in Rijswijk. De komende maanden gaan we door met de verbouwing van de andere verdiepingen zodat we nog meer mensen een plek kunnen geven.”

Tijdens de rondleiding sprak wethouder Van Malsen zijn waardering uit: ”Super dat het Leidschendam-Voorburg is het gelukt een fijne plek voor een langdurig verblijf te maken. De woonruimtes hebben een slaap- en woonkamer. Daardoor hebben mensen meer privacy dan nu bij ons in de noodopvang. Het is fijn om te zien dat de Oekraïense mensen die toch al zoveel mee gemaakt hebben, hier meer eigen ruimte en mogelijkheden krijgen.”

In totaal is er plek voor ongeveer 200 bewoners, waarvan er 136 uit de noodopvanglocatie in Rijswijk komen. De overige plekken worden verloot onder mensen die nu bij gastgezinnen in Leidschendam-Voorburg wonen. De loting vindt plaats wanneer de andere verdiepingen ingericht zijn. De ondernemers die in het pand zaten hebben een alternatieve ruimte aangeboden gekregen. Eind oktober zijn alle ondernemers uit het pand vertrokken.