Voetpad en fietspad langs Burgemeester Elsenlaan vanaf 23 juni afgesloten - Omleiding met borden aangeven en nauwelijks vertraging

Aan de Burgemeester Elsenlaan 321 komen 142 appartementen in het voormalige kantoorpand. Projectontwikkelaar Veluwezoom Verkerk Bouw BV verbouwt dit nu. Een van de werkzaamheden bestaat uit het hijsen van zware bouwmaterialen langs de gevels. Voor de veiligheid van fietsers en voetgangers is het noodzakelijk om het oostelijke voet- en fietspad langs de Burgemeester Elsenlaan tijdelijk af te sluiten van 23 juni tot en met 30 september. Automobilisten en openbaar vervoer worden niet gehinderd door de werkzaamheden.

 

Omleidingsroute voor voetgangers

Voetgangers vanuit beide richtingen worden omgeleid via de Handelskade en Koopmansstraat. De vertraging voor voetgangers is ongeveer 2 minuten.

Omleidingsroute voor fietsers

Vanaf 23 juni zijn deze omleidingsroutes voor fietsers herkenbaar aan gele borden:

  • Fietsers vanuit de Limperg- of Tinbergenstraat naar de Burgemeester Elsenlaan volgen de aangegeven omleiding door de Veraartlaan – De Bruyn Kopsstraat en Handelskade.
  • Fietsers vanaf de Churchilllaan (via de Burgemeester Elsenlaan) naar de Veraartlaan volgen de aangegeven omleiding via de Handelskade en De Bruyn Kopsstraat.
  • Fietsers vanaf de Churchilllaan (via de Burgemeester Elsenlaan) naar de Limperg- en Tinbergenstraat volgen de aangegeven omleiding via de Handelskade, De Bruyn Kopsstraat en de Veraartlaan.

De vertraging door omleidingsroutes voor fietsers is ongeveer 5 minuten. Verder kunnen fietsers ook gebruik maken van de doorgaande route over de Handelskade en Koopmansstraat.

Mogelijk langere afsluiting

Het fietspad blijft mogelijk langer afgesloten door opeenvolgende werkzaamheden in het Havenkwartier. In het najaar wordt namelijk de riolering in de Koopmansstraat vernieuwd. En in 2023 start de sloop- en nieuwbouw van de panden aan de Burgemeester Elsenlaan 325 en 329. Daarvoor moet weer een hoogwerker zware bouwmaterialen langs de gevel hijsen. In september geeft gemeente Rijswijk meer duidelijkheid over de afsluiting van het fietspad.

Meer informatie

Heeft u als  weggebruiker of omwonende vragen? Neem contact op met het Klantcontactcentrum van gemeente Rijswijk. Bel 14 070 (optie 4, lokaal tarief) of mail: havenkwartier@rijswijk.nl. De vernieuwing van het Havenkwartier is ook te volgen op www.rijswijk.nl/projecten/havenkwartier.

Burgemeester Elsenlaan 321: van kantoren naar wonen

Veluwezoom Verkerk Bouw BV verbouwt het voormalig kantoorgebouw aan de Burgemeester Elsenlaan 321 naar 142 appartementen in de vrije huursector. De appartementen variëren in grootte van ongeveer 42 m2 tot 115 m2. Op de begane grond komen woonwerkwoningen. Daaromheen komt een groene tuin met ruimte voor fietsenstallingen. Onder de tuin en het pand ligt een tweelaagse parkeergarage met ook ruimte voor fietsenstallingen en bergingen.  De verbouwing is naar verwachting eind 2023 klaar.

Nieuwsbrief

En heeft u zich al ingeschreven voor de nieuwsbrief? Dan blijft u ook op de hoogte via e-mail. Meld u aan op: www.rijswijk.nl/projecten/havenkwartier (onderaan).