Rijswijkse jeugd kiest ontwerp voor skatebaan Treubstraat

Half februari konden Rijswijkse jongeren die graag skaten of steppen stemmen op twee schetsontwerpen voor de aanleg van een nieuwe skatebaan in het parkje aan de Treubstraat. In totaal brachten 29 skaters en steppers hun stem uit op één van beide ontwerpen. Het schetsontwerp van het ontwerpbureau Concrete Matters kwam met 19 voorkeurstemmen als winnaar uit de (stem)bus. Het ontwerpbureau heeft inmiddels opdracht gekregen om het ontwerp verder uit te werken. De jongeren worden ook bij de verdere uitwerking betrokken.

 

Vorig jaar ging de gemeenteraad akkoord met de nota Speelbeleid, inclusief de aanleg van de nieuwe skatebaan. Wethouder Besteman: “Dankzij het extra budget dat tot stand kwam voor de baan is met de jongeren en professionals een modern skatepark ontworpen en gekozen. Zo kunnen alle gebruikers er straks actief op bewegen en samen van genieten; op een fijne speel- en chillplek in de buitenlucht.“

Van het totaal aantal jongeren dat heeft meebeslist, gaven dus tien skateliefhebbers de voorkeur aan het andere schetsontwerp. Concrete Matters roept met name deze tien jonge mensen op om aan te geven wat ze goed vonden aan het andere schetsontwerp zodat ze dit mogelijk kunnen verwerken in hun eigen ontwerp. Reacties kunnen naar stan.postmus@gmail.com.

De planning is om het ontwerp in samenspraak met de betrokken jeugd definitief te maken en de skatebaan voor het einde van dit jaar aan te leggen. Dat betekent dat de Rijswijkse jeugd uiterlijk in de kerstvakantie weer volop kan skate(boarden) en steppen op nieuwe skatebaan.    

Jongeren bekijken het nieuwe ontwerp op de plek van de toekomstige skatebaan

Het winnende schetsontwerp van Concrete Matters voor de nieuwe skatebaan aan de Treubstraat