Nieuwbouw woningen aan het water in het Havenkwartier stap dichterbij

Woensdag 13 april tekenden gemeente Rijswijk, BPS Real Estate en reBirth Development een intentieverklaring voor de ontwikkeling van De Landtong aan de Nijverheidsstraat in het Havenkwartier. Het Havenkwartier is onderdeel van de Plaspoelpolder.

 

De beide projectontwikkelaars willen met nieuwbouw aan de Nijverheidsstraat een bijdrage leveren aan het verlevendigen van het Havenkwartier.  BPS Real Estate en reBirth Development hebben het plan om hier 128 koopappartementen, een commerciële plint en een interne parkeergarage te bouwen. Met een directe ligging aan het water is deze locatie in het Havenkwartier aantrekkelijk om te wonen, te werken en te ontspannen.

Wethouder Armand van de Laar (Ruimte) vult hierop aan: “Het Havenkwartier wordt vernieuwd en dat is hard nodig. Wij zijn bezig met het transformeren van vele leegstaande ruimten naar nuttige en mooie woon-werkgebieden. Ik ben heel blij dat naast de vele nieuwe huurwoningen in het Havenkwartier juist ook deze koopwoningen worden gebouwd. Het is belangrijk dat in deze nieuwe omgeving een actieve groep bewoners komt die samen een gemeenschap gaan vormen. Daarnaast vind ik het zelf een prachtig stoer ontwerp dat echt karakter geeft aan de buurt.”

Participatieplan

In dit kwartaal van 2022 organiseren de projectontwikkelaars een participatiebijeenkomst over de plannen. Omwonenden en andere betrokkenen krijgen te zijner tijd meer informatie. De architectuur is verzorgd door Zeinstra Verbeek Architecten. Studio Hartzema verzorgt de stedenbouwkundige aspecten.