Eerste financiële hulp bij ondernemen

Ondernemers kunnen bij gemeente Rijswijk terecht voor allerlei vragen. Afgelopen tijd zijn veel algemene vragen verschoven naar vragen om hulp. Door de coronacrisis hebben bedrijven last van beperkende maatregelen. Verschillende branches zoals horeca, reizen en detailhandel worden hard getroffen. Ondanks landelijke steun van het kabinet kunnen niet alle bedrijven overeind gehouden worden. Daarom biedt de gemeente Rijswijk ook extra ondersteuning en hulp.

Wethouders Armand van de Laar en Larissa Bentvelzen (Foto Erwin Dijkgraaf)Eerder dit jaar heeft de gemeente een corona-maatregelenpakket beschikbaar gesteld waardoor geld vrij is gemaakt voor ondernemers. Sinds kort is daar een extra dienst vanuit het Financiële steunpunt bij gekomen. Ondernemers kunnen hierdoor bij de gemeente aankloppen voor schuldhulpverlening of voor een heroriëntatietraject.

Steunpunt voor ondernemers

Alle ondernemers met financiële vragen en (beginnende) schulden kunnen terecht bij dit steunpunt. De gemeente en haar partners gaan het gesprek aan en bieden vervolgens passende ondersteuning en laten zien wat de mogelijkheden zijn voor een economisch gezonde toekomst.

Wethouders Larissa Bentvelzen (Participatie & Sociaal Domein) en Armand van de Laar (Economie) zijn blij met het nieuwe aanbod voor ondernemers. Wethouder Bentvelzen: “Deze uitbreiding van dienstverlening was hard nodig. Ondernemers hebben flinke klappen gekregen. We willen hen helpen door mee te kijken naar hun financiële problemen. Ik hoop dat we ondernemers zo weer een beetje op weg kunnen helpen.” Wethouder van de Laar vult aan: ‘’Naast de regelingen van het Rijk, hebben we nu ook lokaal de middelen om ondernemers te helpen. Zo kunnen we misschien grotere problemen voorkomen en onze ondernemers economisch toekomstbestendig maken.”

Meer informatie

Ondernemers die meer willen weten over de hulp die beschikbaar is, kunnen kijken op: www.rijswijk.nl/ondernemers. Onder het kopje Financiële ondersteuning zijn de opties te vinden met de juiste contactinformatie. Via Geldfit Zakelijk kunnen ondernemers een korte test invullen. Aan de hand van hun antwoorden kunnen zij vervolgens zien welke organisaties in de buurt het beste kunnen helpen.