Echtpaar Sant 60 jaar getrouwd

Vandaag bracht wnd. burgemeester Bas Verkerk een felicitatiebezoek aan de heer en mevrouw Sant. Zij vieren vandaag hun 60-jarig huwelijk.

 

Jan en Anneke Sant leerden elkaar kennen in 1958 Bij de Klub van Lange Mensen. Deze vereniging bestaat nog steeds en behartigt de belangen van de Lange Nederlanders. Jan, 1 meter 90, en Anneke, 1 meter 84, behoorden in die tijd zeker tot de doelgroep.

Na hun trouwen gingen zij eerst wonen in Den Haag. Daar werd in 1964 hun dochter Noëlle geboren. Daarna verhuisden zij naar de Admiraal Helfrichsingel in Rijswijk en daar werd in 1965 hun zoon René geboren.

Jan werkte toen bij de gemeente Rijswijk bij de afdeling weg- en waterbouw. Om zich bij te scholen heeft hij jaren avondschool (HTS) gedaan. Veel huiswerk naast een volledige baan. Anneke is gestopt met werken na hun trouwen zoals toentertijd gebruikelijk was. De kinderen gingen naar de basisschool de Brug, waar zij in de oudervereniging zat en veel mee hielp op school.

Toen de kinderen wat groter werden ging Anneke bij de bibliotheek van Rijswijk werken. Dit heeft ze meer dan 25 jaar met veel plezier gedaan. Zij was een bekend gezicht voor velen in de bibliotheek en heeft ook het hele automatiseringstraject van de bibliotheek begeleid.

Jan was inmiddels uitgestudeerd en werkte met veel plezier bij de gemeente als technisch hoofdambtenaar en was altijd bij de vele wegwerkzaamheden te vinden en daardoor ook een bekend gezicht voor velen in Rijswijk.

In 1974 verhuisde het gezin naar de Pater Doumenstraat, waar Anneke en Jan nu nog steeds met veel plezier wonen.

Het is niet niks, 60 jaar bij elkaar! Wat is hun geheim? Anneke: ‘elkaar vrij laten’, Jan: ‘geven en nemen’.

Zij vieren deze heugelijke dag samen met hun kinderen, schoondochter en kleinkinderen. De twee kleindochters zijn er 19 april niet bij, die wonen beiden in Amerika op dit moment.