Doe mee met Rijswijkse activiteiten in de Week van Lezen en Schrijven

Wist je dat ongeveer 5.500 volwassenen in Rijswijk moeite hebben met lezen en schrijven? Daardoor hebben ze vaak ook moeite met het gebruik van een computer of een smartphone. En dat is lastig bij boodschappen doen, een bezoek aan de dokter, op het werk of bij het vinden van werk. Daarom organiseren we van 8 tot en met 16 september de Week van Lezen en Schrijven in Rijswijk. Dit doen we onder andere samen met Bibliotheek aan de Vliet, Welzijn Rijswijk, Doe Weer Mee, Don Bosco en Stichting Cineac. Doe jij ook mee met één of meerdere activiteiten?

Week van Lezen en Schrijven
Wat is er te doen?

Donderdag 8 september 2022

Leesclub van het Taalhuis

Kom langs bij de Leesclub van het Taalhuis, daar lees je een eenvoudig boek of krant en helpen we elkaar met het lezen en het begrijpen van de taal. Want samen een boek lezen en met elkaar hierover praten, maakt lezen een stuk leuker. Kijk voor meer informatie op de website Bibliotheek aan de Vliet.

Zaterdag 10 september 2022

Workshops en activiteiten op het Strandwalfestival

Op het Strandwalfestival kun je meedoen met allerlei workshops en activiteiten van Bibliotheek aan de Vliet, Welzijn Rijswijk en Doe Weer Mee. Speel een potje vloerscrabble, doe mee met taalspelletjes of kom meer te weten over Peutervoorlezen en de VoorleesExpress. Kijk voor meer informatie op de website van Bibliotheek aan de Vliet.

Woordenspel

Op de cultuurmarkt van het Strandwalfestival kun je op zaterdag 10 september een woordenspel spelen. Koppel vaktaal aan een begrijpelijk woord en maak kans op twee toegangskaarten voor de Sir Winston gastentent op Strandwal Live. Met optredens van onder andere Og3ne, Kenny B en Shirma Rouse! Om 13.00 uur kun je het spel samen met wethouder Werner Van Damme spelen.

Zondag 11 september 2022

Don Bosco Rijswijk

Kom gezellig langs bij Don Bosco Rijswijk! Hier kunnen kinderen van 3 t/m 12 jaar hun creativiteit de vrije loop laten gaan tijdens het maken van hun eigen stripverhaal! Ook wordt er levend Lingo gespeeld. Kijk voor meer informatie op de website van het Strandwalfestival.

Maandag 12 september 2022 (tot en met vrijdag 16 september 2022)

Glazen Huis

Glazen Radiohuis

Stichting Cineac Den Haag organiseert van 12 tot en met 16 september tussen 7.00 en 18.00 uur een glazen radiohuis voor iedereen in heel Haaglanden, op het Bomenplein in Bogaard Stadscentrum. Maandag om 9.00 uur wordt het Glazen Radiohuis officieel geopend door wethouder Larissa Bentvelzen.

Een week lang besteden verschillende organisaties aandacht aan taal en het tegengaan van laaggeletterdheid. Door kleine activiteiten, optredens en interviews, in en om het Glazen Radiohuis, vraagt Cineac om aandacht voor het onderwerp laaggeletterdheid in Haaglanden en wat je eraan kunt doen.

De uitzendingen zijn te volgen via www.glazenradiohuis.nl. Het glazen radiohuis wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeenten Den Haag, Rijswijk, Westland, Midden Delfland en Delft. Tijdens de week is het ook mogelijk om langs te komen en mee te praten over het onderwerp dat centraal staat.