Brand bedrijfspanden Van Gijnstraat

In meerdere bedrijfspanden aan de Van Gijnstraat in de Plaspoelpolder woedde in de nacht van woensdag 25 op donderdag 26 mei een grote brand. Vlammen sloegen metershoog uit het dak en er kwam veel rook vrij. Inmiddels is de brand onder controle. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen, de materiële schade is volgens de brandweer groot.

Uitgebrand pandBrand

In de panden zaten 11 bedrijven, waarvan er 9 zwaar getroffen zijn. Een naastgelegen hotel aan de Volmerlaan werd tijdens de nacht van de brand vanwege de rookontwikkeling ontruimd. De hotelgasten zijn tijdelijk opgevangen in een ander hotel. Volgens de brandweer hebben de panden enorme schade opgelopen. Hoe groot de schade precies is, moet na de bluswerkzaamheden blijken. Er zijn bij de brand geen asbest of andere verontrustende schadelijke stoffen vrijgekomen. Over de oorzaak is nog niets bekend.

De brandweer is de hele ochtend bezig geweest met het nablussen en vinden en weghalen van verborgen brandhaarden. En zette daarbij onder andere een grijpkraan in om bij moeilijk bereikbare brandhaarden te komen. Vanmiddag voert de brandweer een controle uit met infraroodcamera’s om te kunnen constateren of er niets meer smeult. In de omgeving van de Van Gijnstraat zijn wegen afgesloten, waardoor het verkeer tijdelijk moet omrijden.

Geschokt

De gemeente Rijswijk is geschokt door de grote brand en wenst de geëvacueerde hotelgasten en getroffen ondernemers veel sterkte. Loco-burgemeester Larissa Bentvelzen werd vanmiddag ter plaatse bijgepraat door de commandant van de Brandweer over de situatie.

De gemeente probeert de getroffenen waar mogelijk te ondersteunen. Op www.rijswijk.nl volgt zo snel mogelijk meer informatie.

Vragen?

Er was vrijdagochtend een informatiepunt open voor acute vragen van inwoners en ondernemers. Inwoners en ondernemers die nu nog vragen hebben kunnen deze in het weekend mailen naar communicatie@rijswijk.nl. Vanaf maandag 30 mei gelden de reguliere kanalen

Veelgestelde vragen

Op deze pagina vindt u veelgestelde vragen.