Bewegen in de buitenlucht & nieuwe ontmoetingsplek

Zaterdag 9 april 2022 opende wethouder Johanna Besteman (wethouder Welzijn, Wonen, Cultuur & Onderwijs) officieel 5 nieuwe beweegtoestellen voor gebruik in de openlucht. Deze fitnesstoestellen zijn op verzoek van enkele omwonenden door de gemeente op weide De Heuvels ter hoogte van Wiardi Beckmanlaan geplaatst zodat de gehele buurt er gebruik van kan maken. Met de beweegtoestellen hopen de initiatiefnemers niet alleen dat de buurt gezond blijft maar dat er onderling nieuwe contacten gemaakt worden zodat buren elkaar beter leren kennen.

                             

“Hoe fijn is het dat de bewoners vlak naast waar ze wonen van gezond leven een dagelijkse ritme kunnen maken in de buitenlucht. Voldoende bewegen is natuurlijk letterlijk van levensbelang, en dat niet alleen, deze beweegtoestellen in de buitenlucht zorgen er ook voor dat buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten”, aldus wethouder Welzijn & Wonen Johanna Besteman.

Tegelijkertijd opende Rob van den Broeke, directeur-bestuurder van Rijswijk Wonen, de ontmoetingsruimte van de Titus Brandsmaflat. De ruimte was vanwege de maatregelen tegen corona een hele tijd gesloten. Hierdoor konden bewoners nauwelijks van de ruimte gebruik maken. Rijswijk Wonen heeft samen met Welzijn Rijswijk de ontmoetingsruimte opgeknapt en opnieuw ingericht. “Het ziet er nu fris en fruitig uit. En wat eigenlijk nog belangrijker is, er staat al veel op de agenda. Naast gezellig koffie drinken, hebben we door de afdeling Jeugd van Welzijn Rijswijk twee studenten die bewoners helpen met computervragen. Een wijkverpleegkundige van Florence houdt wekelijks spreekuur. En dan hebben we ook nog klaverjassen, sjoelen en jeu de boules op de buitenbaan”, zegt flatcoach Anita de Vriend van Welzijn Rijswijk. “Dat hier zoveel bewoners bij zijn, maakt wel duidelijk dat ze het belangrijk vinden.”

 Bewoners nemen de nieuwe openlucht beweegtoestellen in gebruik

Opening van de nieuwe huiskamer c.q. ontmoetingsruimte