Aanleg speelplekken Wilhelminapark vertraagd

De aanleg van twee speelplekken in het Wilhelminapark zijn door problemen bij de leveranciers voor onbepaalde tijd uitgesteld. Zeker is wel dat de aanleg een aantal maanden ten minste opschuift richting einde van het jaar.

Wilhelminapark spelenDe gemeente zou deze zomer beginnen met de aanleg van twee speelplekken in het Wilhelminapark: een sport- en speelplek met vooral sport- en spelelementen voor de oudere jeugd en een speelzone waarvan de speeltoestellen tijdelijk kunnen worden weggehaald als Gasunie gaat starten met de aanleg van WarmtelinQ.

De ontwerpen voor beide speelplekken nog besproken met een aantal bewoners en andere belanghebbenden in de reflectiecommissie. Mede op basis van hun inbreng zijn de speelplekken nog meer inclusief gemaakt waardoor ze straks toegankelijk zijn voor álle kinderen.

Alleen kan de gemeente helaas nog  niet starten met de aanleg van de. De levering van de materialen die nodig zijn voor inrichting van beide plekken is vertraagd. Op dit moment weet de leverancier nog niet precies wanneer hij de materialen wel kan leveren. Daardoor kunnen wij ook nog niet aangeven wanneer de werkzaamheden starten. Zodra er meer informatie is wanneer de materialen geleverd kunnen worden en de aanleg van de speelplekken alsnog kan starten laten wij dat weten.

Speelplekken in Parkrijk

In juni heeft de gemeente twee speelplekken aangelegd in de Dagpauwoogstraat en de Ockenburger Tientweg in Parkrijk. De speelplek in de Dagpauwoogstraat was op tijd klaar en is intussen geopend om te spelen. De aanleg van de speelplek in de Ockenburger Tientweg duurde iets langer dan gepland. Helaas is de (val)ondergrond tijdens het drogen beschadigd. Hierdoor moeten er herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd. Een deel van de speelplek in de Ockenburger Tientweg is geopend om te spelen. Om het grasveld staat op dit moment een bouwhek zodat het gras goed kan groeien. We verwachten dat de speelplek uiterlijk in de week van 25 juli helemaal open is.

Via www.rijswijkbuiten.nl/werkzaamheden blijft u op de hoogte van de actuele planning.