Vragen en contact Corona Rijswijk

Heeft u vragen over de nieuwe maatregelen? Kijk dan op de website van de Rijksoverheid www.rijksoverheid.nl. Ook staan de medewerkers van het Klant Contact Centrum klaar om uw vragen te beantwoorden. Zij zijn dagelijks telefonisch bereikbaar van 08.30 en 17.00 uur via telefoonnummer 14 070. U kunt ook mailen naar stadhuis@rijswijk.nl

Wij volgen de ontwikkelingen rondom het coronavirus nauwlettend. Zodra er nieuwe informatie beschikbaar is laten wij dat uiteraard aan u weten. Heeft u aanvullende informatie of kent u regelingen die hier boven niet vermeld staan, maar wel nuttig zijn om te delen dan verzoeken wij u deze aan ons door te geven via bedrijfscontactpunt@rijswijk.nl.

Algemene informatie Corona voor ondernemers

  • Van thuis werken naar deels op kantoor
    Het advies ‘Werk thuis, tenzij het niet anders kan’ verandert. Werknemers die nu nog thuis werken, mogen in overleg met hun werkgever maximaal de helft van hun tijd ook op kantoor werken. Op kantoor geldt altijd de anderhalvemeterregel, ook in de lift of de kantine. Het kabinet roept op om zoveel mogelijk buiten de spits naar kantoor te gaan. 
  • MKB-Nederland, VNO-NCW en PZO-ZZP hebben samen met de Kamer van Koophandel een Coronaloket [www.kvk.nl/corona] geopend voor ondernemers met vragen. Bij dit loket vindt u informatie die u kan helpen bij vragen over welke regelingen er zijn, hoe u moet handelen in bepaalde gevallen en wat aanbevolen is om nu te doen. Het loket is dagelijks telefonisch te bereiken van 8.00 tot 20.00 uur op telefoonnummer 0800 - 2117. Let op: het kan erg druk zijn aan de telefoon.
  • Er is ook een landelijk crisisnummer voor alle vragen over het coronavirus: 0800 - 1351. Dit nummer is dagelijks bereikbaar tussen 8.00 en 22.00 uur. Zit u in het buitenland? Dan kunt u bellen naar 0031 20 205 13 51.
  • Meer over het pakket nieuwe maatregelen voor ondernemers van het kabinet vindt hier
  • Veel gestelde vragen met antwoorden over coronavirus voor werkgevers en ondernemers vindt u hier
  • Mondkapjesplicht vervalt grotendeels
    De mondkapjesplicht vervalt grotendeels. Waar de anderhalve meter echt niet kan worden gehandhaafd blijft de mondkapjesplicht(externe link) gelden. Dit is het geval in het personenvervoer, in het OV en op aangewezen plekken rond het OV, bijvoorbeeld stations. Ook op luchthavens en in vliegtuigen. En in het voortgezet onderwijs. Ook bij contactberoepen vervalt de mondkapjesplicht. Daar geldt wel dat er een checkgesprek moet plaatsvinden.