Vragen en contact Corona Rijswijk

Heeft u vragen over de nieuwe maatregelen? Kijk dan op de website van de Rijksoverheid www.rijksoverheid.nl. Ook staan de medewerkers van het Klant Contact Centrum klaar om uw vragen te beantwoorden. Zij zijn dagelijks telefonisch bereikbaar van 08.30 en 17.00 uur via telefoonnummer 14 070. U kunt ook mailen naar stadhuis@rijswijk.nl

Wij volgen de ontwikkelingen rondom het coronavirus nauwlettend. Zodra er nieuwe informatie beschikbaar is laten wij dat uiteraard aan u weten. Heeft u aanvullende informatie of kent u regelingen die hier boven niet vermeld staan, maar wel nuttig zijn om te delen dan verzoeken wij u deze aan ons door te geven via bedrijfscontactpunt@rijswijk.nl.

Algemene informatie Corona voor ondernemers

  • Thuiswerken blijft de norm, tenzij dat echt niet kan. Als er in een werksituatie toch een besmetting plaatsvindt, kan de werklocatie 14 dagen worden gesloten.
  • MKB-Nederland, VNO-NCW en PZO-ZZP hebben samen met de Kamer van Koophandel een Coronaloket [www.kvk.nl/corona] geopend voor ondernemers met vragen. Bij dit loket vindt u informatie die u kan helpen bij vragen over welke regelingen er zijn, hoe u moet handelen in bepaalde gevallen en wat aanbevolen is om nu te doen. Het loket is dagelijks telefonisch te bereiken van 8.00 tot 20.00 uur op telefoonnummer 0800 - 2117. Let op: het kan erg druk zijn aan de telefoon.
  • Er is ook een landelijk crisisnummer voor alle vragen over het coronavirus: 0800 - 1351. Dit nummer is dagelijks bereikbaar tussen 8.00 en 22.00 uur. Zit u in het buitenland? Dan kunt u bellen naar 0031 20 205 13 51.
  • Meer over het pakket nieuwe maatregelen voor ondernemers van het kabinet vindt hier
  • Veel gestelde vragen met antwoorden over coronavirus voor werkgevers en ondernemers vindt u hier
  • Voor iedereen van 13 jaar en ouder geldt vanaf 1 december een mondkapjesplicht in alle publiek toegankelijke binnenruimten. Voorbeelden van publieke binnenruimten zijn winkels en supermarkten, musea, benzinestations, horecagelegenheden, theaters en concertzalen. Een mondkapje is niet verplicht als mensen een vaste zitplaats hebben. Concreet betekent dit dat in bijvoorbeeld restaurants of theaters het mondkapje af mag wanneer mensen aan tafel of in de zaal plaats nemen. Wanneer vervolgens wordt opgestaan om naar het toilet of naar buiten te gaan, moet het mondkapje weer worden gedragen. Uitzondering: de verplichting tot het dragen van een mondkapje geldt niet voor mensen die vanwege een beperking of ziekte geen mondkapje kunnen dragen of opzetten. De politie en boa’s kunnen mensen vragen zelf aannemelijk te maken dat deze uitzondering voor hen geldt. Mondkapjes zijn ook niet verplicht tijdens het sporten, acteren, muzikale repetities of optredens en het geven van interviews op radio en TV.

Informatie voor horecaondernemers

Als gevolg van het oplopende aantal besmettingen moeten sociale contacten zoveel mogelijk beperkt worden. Daarom is besloten de horeca vanaf 14 oktober 2020 om 22.00 uur te sluiten. Ook de meeste evenementen zijn verboden.

Bekijk hier alle voorwaarden

Afhalen en bezorgen

  • Zorg ervoor dat uw personeel en uw gasten 1,5 meter afstand houden.
  • Bezorgers mogen op afstand aan de deur bezorgen en niet naar binnen. Verder moet u zich aan de algemene eisen in de horeca houden.
  • Afhaalrestaurants sluiten om uiterlijk 1.00 uur en verkopen na 20.00 uur geen alcohol meer.

Zalencentra en feestlocaties

Voor zalencentra en feestlocaties (binnen én buiten) gelden dezelfde regels als voor de horeca. Per 14 oktober 2020 22:00 uur zijn deze dus gesloten.

Sportfaciliteiten

Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.

Lees hier meer over het coronavirus en sport. 

Meer informatie 

Meer informatie op https://ondernemersplein.kvk.nl/horeca-regels-tijdens-corona.