Zwemwaarschuwing zwemvijver Wilhelminapark ingetrokken

De Omgevingsdienst Midden-Holland heeft de zwemwaarschuwing voor de zwemvijver Wilhelminapark ingetrokken.

Wilhelminapark zomer
De blauwalg was hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door werkzaamheden van de gemeente aan de bodem van de zwemzone en het zwemstrand. Tijdens de werkzaamheden is er abusievelijk water vanuit de naastgelegen visvijver in de zwemvijver terecht gekomen.

De vijver is in 2016 door het Hoogheemraadschap van Delfland en de gemeente Rijswijk  drooggelegd, de bodem is schoongemaakt, de aanwezige vis is overgezet en daarna is de vijver gevuld met schoon water. Sinds die tijd was er geen overlast meer geweest door blauwalg.

Over blauwalg

Als u in aanraking komt met blauwalgen of als u die bij het zwemmen binnenkrijgt, kunt u last krijgen van irritaties aan uw ogen of huid. Andere klachten zijn hoofdpijn, maag- en darmklachten en in sommige gevallen zelfs grotere gezondheidsproblemen. Bent u in aanraking geweest met blauwalgen, spoelt u zich dan goed af onder de douche (douchen is altijd een goed idee na zwemmen in oppervlaktewater). Ook honden kunnen last krijgen van blauwalgen; laat uw hond daarom niet in water zwemmen wanneer daar blauwalgen zijn.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de kwaliteit van zwemwater in de regio? Bekijk dan www.zwemwater.nl.