Zorgt u voor een ander? Vraag de mantelzorgwaardering aan

Inwoners van Rijswijk die mantelzorg geven aan een naaste, kunnen de jaarlijkse mantelzorgwaardering weer aanvragen. Een mantelzorger zorgt langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke of gehandicapte partner, ouder, kind, familielid of iemand anders uit de omgeving. Met dit financiële extraatje wil de gemeente Rijswijk hen waarderen voor hun hulp en inzet.

MantelzorgDe waardering wordt rond de Dag van de Mantelzorg (10 november 2021) uitbetaald.

Voorwaarden

Heeft u in 2020 de mantelzorgwaardering ontvangen? U krijgt deze automatisch ook in 2021 uitgekeerd, u hoeft hier niets voor te doen.

Wilt u de waardering aanvragen? Dit kan als:

  • u in 2021 minimaal 3 maanden mantelzorger bent (geweest);
  • de persoon voor wie u zorgt in de gemeente Rijswijk woont en ingeschreven staat*;
  • u bij Welzijn Rijswijk geregistreerd staat als mantelzorger. Staat u nog niet geregistreerd? Welzijn Rijswijk neemt dan na ontvangst van uw aanvraag contact met u op voor een intakegesprek.

*Zorgt u voor iemand buiten Rijswijk? U kunt dan de waardering aanvragen bij de gemeente waar de persoon voor wie u zorgt woont.

Aanvragen

Voldoet u aan de voorwaarden? Vraag de mantelzorgwaardering vóór 1 september 2021 aan via het aanvraagformulier ‘Mantelzorgwaardering’.

Het aanvraagformulier kunt u hier vinden:

Het ingevulde formulier kunt u sturen naar:

Doctor H.J. van Mooklaan 1, 2286 BA Rijswijk t.a.v. Mantelzorgconsulenten

Of stuur het ingevuld terug per e-mail naar: waardering@welzijn-rijswijk.nl

Belangrijk:

  • Aanvragen die ná 1 september 2021 binnenkomen kunnen niet op tijd worden behandeld voor uitbetaling in 2021. U krijgt de mantelzorgwaardering in dat geval voor het eerst in november 2022.
  • Bent u geen mantelzorger meer of wilt u de waardering niet ontvangen? Geef dit dan door aan de mantelzorgconsulenten door te bellen met (070) 757 92 00 of te e-mailen naar waardering@welzijn-rijswijk.nl

Vragen

Inwoners met vragen over de mantelzorgwaardering of mantelzorg kunnen contact opnemen met één van de mantelzorgconsulenten door te bellen naar: (070) 757 92 00 of te e-mailen naar waardering@welzijn-rijswijk.nl.