Zondag wegafsluitingen vanwege Varend Corso

Op zondag 5 augustus komt het Varend Corso Westland langs RijswijkBuiten. Dit betekent dat er zoals elk jaar een aantal wegen wordt afgesloten.


Op ’t Haantje wordt éénrichtingsverkeer ingesteld voor autoverkeer vanaf de Laan van ’t Haantje richting Lange Kleiweg. In verband met veiligheid en bereikbaarheid voor hulpdiensten wordt de Sionsweg afgesloten voor autoverkeer, net als de direct aangrenzende wegen. Ook de Gele Lis, Middendorpweg, Rijshout en Kloosterpad worden afgesloten. Voetgangers en fietsers hebben wel gewoon toegang.

Bereikbaar via de Prinses Beatrixlaan

RijswijkBuiten is op 5 augustus alleen via de Prinses Beatrixlaan bereikbaar. In verband met werkzaamheden aan de Van Rijnweg is de toegang vanaf Hoekpolder met de auto niet mogelijk. Voor fietsers die vanaf de Hoekpolder komen, is er een omleiding ingesteld.

Hollandse bloemen en groenten

Het Varend Corso Westland is een jaarlijks terugkerend evenement met prachtige bloemen en planten en heerlijke groenten in de hoofdrol. Dit jaar met het thema Helemaal Hollands. Het corso is dit jaar op 3, 4 en 5 augustus te zien. De stoet trekt onder meer door het Westland, Schipluiden, Maassluis, Den Haag, Delft en Vlaardingen.

varend corso