Winterjassen voor Rijswijkers met een Ooievaarspas

Afgelopen maandag gaf wethouder Gijs van Malsen (o.a. Armoedebestrijding en Welzijn) het startsein voor de winterjassenactie voor Rijswijkers met een Ooievaarspas. Het idee achter deze actie is dat ieder kind in Rijswijk een warme winterjas verdient. Gezinnen met een laag inkomen verkeren momenteel in financiële problemen. Met dit initiatief, dat voor de tweede keer georganiseerd wordt, kunnen kinderen en jongeren uit deze gezinnen gratis een winterjas ophalen. Vorig jaar bleek de actie een groot succes: van de 500 jassen die gedoneerd waren, waren er 450 binnen een mum van tijd weg.

 

Verschillende maatschappelijke partners als Welzijn Rijswijk, de Weggeefwinkel en Financieel Netwerk Rijswijk hebben op eigen initiatief deze actie op poten gezet. Ieder kind in Rijswijk verdient een warme winterjas. Met deze actie willen de partners en gemeente Rijswijk gezinnen met een laag inkomen ondersteunen.

Vrijwilligers en leerlingen van het Stanislascollege staan klaar om bezitters van een Ooievaarspas te helpen aan een gratis winterjas in De Sfinx, de Sport Fashion Outlet van het Stanislascollege. De actie loopt van 3 tot en met 14 oktober.


Adres: Stanislascollege. Papyruspad 13, 2283 HG Rijswijk

Fotograaf: Erwin Dijkgraaf