Winnaars Vrijwilligersprijzen 2019 bekend

Op de Nationale Vrijwilligersdag, 7 december, reikte wethouder Welzijn Johanna Besteman (CDA), de Rijswijkse Vrijwilligersprijzen 2019 uit. De trofeeën gingen naar Dik van Ingen (categorie Individueel), Jeugdcentrum Don Bosco (categorie Jongeren) en Wim en Ria Veldhoven (categorie Groepen). Inwoners van Rijswijk brachten dit jaar, - meer dan ooit tevoren, hun stem uit op één van de genomineerde vrijwilligers in drie verschillende categorieën.

Wethouder Besteman: ‘Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde in  de Rijswijkse samenleving. Zij zetten zich belangeloos in voor een ander en zijn het hart van de samenleving. Met dit jaarlijkse evenement willen we onze grote waardering tonen voor hun inzet en alle vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Ik hoop dat nog meer inwoners aan de slag willen gaan als vrijwilliger voor hun eigen buurt, club of vereniging. Zo werken we samen aan een Rijswijk waar inwoners dichtbij elkaar staan en naar elkaar omzien.’ 

Bijna 3500 stemmen

Voor de prijzen waren twaalf personen en groepen genomineerd. Deze waren verdeeld over drie categorieën. Inwoners konden een maand lang op één genomineerde per categorie stemmen. Dat leverde in totaal zo’n 3500 stemmen op via de website en de papieren stemformulieren.

Duizendpoot

Dik van Ingen is de winnaar binnen de categorie Individueel (vanaf 25 jaar). Hij is vrijwilliger bij de Weggeefwinkel in Rijswijk. Daarnaast is hij vertrouwenspersoon, taalmaatje, hardlooptrainer van jongeren die een rugzak hebben en geeft Bootcamptrainingen aan jongeren.

Jongeren helpen jongeren

De jongeren die als vrijwilliger werken bij Jeugdcentrum Don Bosco komen zelf al vanaf jongs af aan bij het Jeugdcentrum. Nu begeleiden ze zelf de meest uiteenlopende activiteiten voor kinderen van 4 tot 16 jaar. 

Koken voor een ander
Wim en Ria Veldhoven kregen de meeste stemmen binnen de categorie Groepen. Het echtpaar staat al 18 jaar klaar met hun zelfbereide maaltijden voor senioren die vaak alleen zijn. Ze gaan iedere keer weer aan de slag om hen iets lekkers te serveren.

Vrijwilligerstrofee
Alle winnaars ontvingen de Vrijwilligerstrofee en mogen zich een jaar lang ‘vrijwilliger van het jaar’ noemen. De uitreiking van de Vrijwilligersprijzen 2019 en de organisatie van het vrijwilligersfeest is een samenwerking tussen de gemeente Rijswijk en het Vrijwilligerscentrum.