Wie worden de vrijwilligers van het jaar? Stem mee!

Vele vrijwilligers zetten zich dagelijks belangeloos in voor Rijswijk en maken het leven en de omgeving voor velen een stuk aangenamer. Ze verdienen het daarom om in het zonnetje gezet te worden. Dat gebeurt op 10 december tijdens het jaarlijkse vrijwilligersfeest. De gemeente reikt dan de Vrijwilligersprijzen 2018 uit.

Foto vrijwilligersIn vier categorieën maken in totaal 15 genomineerden hier kans op. Zij zijn door een jury gekozen in totaal 45 voorgedragen vrijwilligers(groepen). De inwoners kunnen met hun stem bepalen wie de Vrijwilligersprijzen 2018 straks in ontvangst kunnen nemen.

Vanaf 15 oktober kan iedereen per categorie één stem uitbrengen op zijn of haar favoriete vrijwilliger(s) op www.rijswijk.nl/vrijwilligersprijs of met het stemformulier in de stembus op vier plaatsen in Rijswijk: de hal van het stadhuis, de bibliotheek, wijkcentrum Het Oude Raadhuis en wijkcentrum Stervoorde. Voordat inwoners hun stem uitbrengen, kunnen ze vanaf genoemde datum op www.rijswijk.nl/vrijwilligersprijs de filmpjes bekijken van de genomineerde vrijwilligers. Daarin vertellen de kandidaten onder andere welk vrijwilligerswerk ze doen en wat hun drijfveer is. Stemmen, online of met het stemformulier in de stembus, kan tot en met 12 november 2018.

Inspireren

Volgens wethouder Welzijn Björn Lugthart verdienen eigenlijk alle vrijwilligers een prijs. “We kunnen niet zonder al die mensen die zich inzetten voor een ander en voor de samenleving. Daarnaast zijn zij veelal de ogen en oren in de wijken. Zij weten wat er speelt, helpen mensen op weg en wijzen ze zo nodig op de voorzieningen die er zijn. Toch willen we ieder jaar een aantal vrijwilligers extra onder de aandacht brengen. Zo kunnen we de verscheidenheid van het vrijwilligerswerk laten zien en hopelijk anderen inspireren om ook vrijwilligerswerk te gaan doen.”

Prijsuitreiking

De bekendmaking van de winnaars en de prijsuitreiking zijn traditiegetrouw op het Vrijwilligersfeest in de Rijswijkse Schouwburg. Dat is dit jaar op maandag 10 december. Wethouder Björn Lugthart nodigt alle vrijwilligers in Rijswijk, ongeacht welk vrijwilligerswerk zij doen, uit op de feestelijke avond die ter ere van hen wordt gehouden.