Wethouder Lugthart kondigt de challenge #RIJSWIJKBEWEEGT aan

Kleinschalig en digitaal, maar toch uitdagend. Zo zou je de opening van #RIJSWIJKBEWEEGT kunnen noemen.

 

Wethouder Björn Lugthart opende deze week de drie nieuwe hardloop- en wandelroutes door Rijswijk. In een video vertelt hij alles over de routes, obstakels, watertappunten en… kondigt hij een challenge aan https://fb.watch/4_YMzFMo_B/

Misschien heb je de markeringen met #RIJSWIJKBEWEEGT eerder al op straat zien liggen? Afgelopen week werd duidelijk dat het de routewijzers van drie nieuwe Rijswijkse hardlooproutes zijn. Wie zijn hardloop- of wandelschoenen aantrekt en de 2, 5 of 10 kilometer loopt komt langs het groen van Rijswijk, het bruisende stadsleven en historische plekken. Klik je onderweg ook nog een sportieve foto en post je deze met de hashtag #RIJSWIJKBEWEEG, maak je ook nog eens kans op gezonde tegoedbonnen van Rijswijkse ondernemers.

Wethouder Björn Lugthart: “Juist in deze tijd blijkt hoe belangrijk en fijn het is om te bewegen. Het is goed voor de gezondheid, je bent lekker buiten en het is nog gezellig ook”

Obstakels en watertappunten

Het doel van de gratis routes is om iedereen laagdrempelig uit te nodigen om op eigen niveau te bewegen. De drie routes starten bij ‘De Smeltkroes’ aan het Wilhelminapark en voeren langs obstakels waar je oefeningen kan doen. Ook vind je twee watertappunten langs de routes, gerealiseerd in samenwerking met Dunea. Bij het maken van de routes is rekening gehouden met straatverlichting, zodat lopers ook ’s avonds nog in beweging kunnen komen. Op www.rijswijkbeweegt.nl zijn tal van video’s te vinden met oefeningen en de verschillende routes.

Bibi Rebel, Happy fit: “Met de video’s kun je zelfs vanuit huis al een digitaal rondje Rijswijk lopen en kijken wat voor oefeningen er bij jou passen. ”

Ga jij de challenge aan?

Maak een sportieve foto tijdens je rondje Rijswijk, post hem op social media met de hashtag #RIJSWIJKBEWEEGT en maak kans op gezonde tegoedbonnen van Rijswijkse winkels. Meer informatie is te vinden op www.rijswijkbeweegt.nl en binnenkort zijn de routekaarten ook te vinden bij buurthuizen, fysiotherapeuten, huisartsen en (sport)verenigingen in Rijswijk. #RIJSWIJKBEWEEGT is een project van Gemeente Rijswijk, gerealiseerd in samenwerking met LAP Landscape & Urban Design en ondersteund door Happy Fit

Wethouder Björn Lugthart geeft Tim Heemskerk en Latisha Loos van Sport Heroes (partner van Happy Fit) het startsein voor de hardlooproute, hier bij het startpunt voor de Smeltkroes.

Foto: Frank Jansen