Week van de Pleegzorg: Groen licht en informele kennismaking pleegouderschap in Rijswijk

Op 3 november start de jaarlijkse Week van de Pleegzorg (t/m 10 november). Een week in het teken van pleegzorg en de oproep voor meer pleegouders zodat er nog meer kinderen een veilige plek hebben om op te groeien.

 

In Rijswijk wordt de week gestart door het aanzetten van het Groene Licht bij Schouwburg Rijswijk. Deze kleur sluit aan bij de landelijke campagne #groenlicht voor pleegzorg. Wethouder Larissa Bentvelzen start de campagne samen met een pleeggezin. Daarna start er de informele wandeling met pleegouders,  geïnteresseerden en jeugdformaat.

Wethouder Larissa Bentvelzen: “Er zijn veel kinderen die nu opgroeien in een onprettige of zelfs onveilige thuissituatie. Het is zo waardevol als er meer mensen en gezinnen hun huis openstellen om die kinderen (tijdelijk) op te vangen. Om een thuis te bieden of soms gewoon even een plek om tot rust te komen. Dit jaar is er een landelijke oproep om opvallende plekken groen te kleuren voor aandacht aan pleegzorg. Schouwburg Rijswijk doet hier graag aan mee. Ik ga samen met een huidig pleeggezin de knop indrukken voor het aanzetten van het groene licht. Daarna gaan we samen wandelen voor Pleegzorg. Met huidige pleeggezinnen, maar ik nodig iedereen uit die ook pleegouder wil worden, om met ons mee te lopen, kennis te maken en ervaringen uit te wisselen.“

Wandelend informatie krijgen over Pleegzorg

De wandeling is er voor pleegouders om elkaar te ontmoeten. Maar ook inwoners die er over nadenken om pleegouder te worden zijn van harte welkom. De medewerkers van Jeugdformaat wandelen mee, dus het is een goed moment om informatie te krijgen en tips met elkaar uit te wisselen.

Datum: 3 november

Tijd: 18.30 uur

Locatie: Rijswijkse Schouwburg, Generaal Spoorlaan 10

Programma:

18.30 uur: Deelnemers walk verzamelen voor de Schouwburg. Ook pers is op dit tijdstip welkom.

18.35 uur: Wethouder Larissa Bentvelzen houdt een welkomstwoord, ontsteekt het groene licht, hijst de vlag en geeft het startsein voor de walk.

18.40 uur: Walk gaat van start. Tijdens de walk kunnen geïnteresseerden vragen stellen aan pleegouders en medewerkers van Jeugdformaat.

19.30 uur: Einde walk. Voor de deelnemers is er nog een kopje koffie/thee/chocomel bij de Rijswijkse Schouwburg

Route #groenlicht-walk:

Flink tekort aan crisispleegouders in de regio Haaglanden

Pleegzorgorganisatie Jeugdformaat is op zoek naar meer pleeggezinnen voor verschillende vormen van pleegzorg. Zo is het ook mogelijk om een weekendpleegouder te zijn, maar er wordt vooral ook gezocht naar gezinnen die een crisisplek kunnen bieden. Soms kan een kind van het één op het andere moment niet meer thuis wonen. Dan is de thuissituatie zo ernstig dat een kind meteen uit huis geplaatst wordt. Crisispleegouders bieden in zo’n situatie een veilige plek in hun gezin waar een kind tijdelijk kan wonen.

Meer weten over pleegouder worden?

Week van de Pleegzorg is een initiatief van Pleegzorg Nederland. Een week om het belang van pleegzorg onder aandacht te brengen en het tekort aan pleegouders in het land.

Neem een kijkje op www.openjewereld.nu voor meer informatie. Of meld je aan voor een webinar bij Jeugdformaat via www.wordpleegouder.nl/webinar.