Week van de Pleegzorg

Van 30 oktober t/m 6 november is het de Week van de Pleegzorg. Het lijkt zo vanzelfsprekend dat een kind een veilig thuis heeft en dat een kind zichzelf kan zijn. Helaas is dit voor tienduizenden kinderen in Nederland niet zo.

Hijltje: “We maken een kring en als er iemand bijkomt wordt die gewoon groter.” (Foto: Lyuda Stinissen)Om het belangrijke werk van pleeggezinnen, pleegzorgmedewerkers en jeugdbeschermers in de schijnwerpers te zetten,is bij Omroep West een indrukwekkende documentaire ‘Hijltje’ te zien. Deze documentaire is gemaakt in samenwerking met jeugdhulporganisatie Jeugdformaat en de 10 gemeenten in de regio Haaglanden. 

In deze documentaire, gemaakt door programmamakers Erik Kooijman en Lenny Tamerus, maken we kennis met het bijzondere gezin van Hijltje uit de Krimpenerwaard. Zij zorgt op dit moment vijf pleegkinderen. Dit doet zij met verbazingwekkend veel geduld en liefde en zonder partner. Naast haar vijf pleegkinderen, heeft Hijltje nog twee biologische kinderen, twee geadopteerde kinderen en vier volwassen pleegkinderen.

De documentaire ‘Hijltje’ is te zien op zondagmiddag 3 november vanaf 12.00 uur in het programma Westdoc op TV West.

Initiatieven

Tijdens De week van de Pleegzorg zijn er nog meer initiatieven. Zie pleegzorg.nl/week-van-de-pleegzorg