Waardestijging woning, meer belasting betalen?

Eind deze maand valt bij veel Rijswijkse huishoudens het jaarlijkse aanslagbiljet van de gemeentelijke belastingen op de deurmat. Eén van die belastingen is de Onroerende- zaakbelasting (OZB).

 

U betaalt OZB als u een woning in eigendom heeft. De meeste woningen zijn ook dit jaar weer in waarde gestegen. Dit betekent niet dat het door u te betalen OZB-bedrag net zo hard stijgt. Zelfs al stijgt de waarde van de woning in vergelijking met vorig jaar met ruim 10% dan nog gaat de te betalen OZB in veel gevallen slechts met een paar euro omhoog. 

Als de huizenwaarde stijgt, verlaagt de gemeente Rijswijk namelijk het OZB-tarief waardoor de OZB-opbrengst voor de gemeente vrijwel gelijk blijft. Hoe de Gemeente Rijswijk dat doet, leggen wij uit aan de hand van de bijgevoegde afbeelding (visual).

www.rijswijk.nl/belastingen

Heeft u een vraag over uw aanslagbiljet of wilt u meer informatie? Kijk dan op www.rijswijk.nl/belastingen. U kunt 24 uur per dag, 7 dagen per week via de digitale belastingbalie veel zaken regelen zoals automatische incasso, kwijtschelding, taxatieverslag of aanslagbiljet inzien (openstaand saldo), betalen met iDeal en zelfs bezwaar indienen.

Op www.rijswijk.nl/begroting treft u informatie aan over de begroting van de gemeente Rijswijk. Een overzicht van wat de gemeente doet voor de stad, wat dit gaat kosten en hoeveel geld de gemeente binnenkrijgt.