Vernieuwde Bogaardplein geopend

Op zaterdag 2 oktober werd het vernieuwde Bogaardplein officieel geopend. Dat deden wethouder Armand van de Laar samen met architect Steven Delva door een symbolische eerste worp te richten op het nieuwe basketbalveld. Naast grote groene perken met bomen en planten zijn er meer voorzieningen om te sporten, spelen en ontmoeten. Daarmee vormt het vernieuwde plein het groene hart van het Bogaard Stadscentrum.

 

Bogaardplein is een levendig, groen en aantrekkelijk nieuw ontmoetingspunt geworden met meer zitplekken en ruimte voor sporten en spelen. Zo is er een basketbalveld, renkuil en trampolines aangelegd. Te midden van woningen en winkels bestaat het aangelegde groen uit verschillende struiken, bomen en planten met diverse kleuren en groottes die in meerdere seizoenen groeien. Er zijn extra borden en signing gekomen voor spelende kinderen en fietsers én er komt ter oriëntatie een extra lijn voor blinden en slechtzienden. De markt heeft een nieuwe plek gekregen en er staat een nieuwe fontein en een tribune. De oplevering van beide volgen later. Het gras zal op een aantal plekken ook nog flink moeten groeien.

“Met de nieuwe inrichting van het plein wilden we voor een andere gebruikersbeleving zorgen; meer groen, meer elkaar ontmoeten en het plein hittebestendiger maken. Die bouwaanpassingen gedurende de afgelopen 11 maanden, vergde geduld en uithoudingsvermogen van iedereen.  Ondernemers en gebouwbeheerders hebben een forse flexibiliteit en medewerking getoond waardoor de aannemer eenvoudig het werk kon uitvoeren. Specifiek ook de Fietswacht en de markt. Beide hebben tijdelijke locaties gehad maar konden hierdoor wel open blijven”, benadrukt verantwoordelijk wethouder Armand van de Laar (Economie & Ruimte).

Het vernieuwde Bogaardplein is het eerste project dat na vaststelling van het Masterplan ‘In de Bogaard’ (2019) is uitgevoerd, welke op 2 november 2020 van start is gegaan. Bij de planvorming werden direct omwonenden, winkeliers, horecaondernemers en vastgoedeigenaren betrokken. Het vernieuwde Bogaardplein biedt een mooi startschot van de herinrichting van de Openbare Ruimte binnen Bogaard Stadscentrum. Mede hierdoor transformeert het centrum van een monofunctioneel winkelcentrum naar een levendig, eigentijds en groen stadscentrum. Kijk voor meer deelprojecten en de bijbehorende planning op: https://www.rijswijk.nl/projecten/bogaardenomgeving