Verkeersveilige schoolzone voor Elsenburgschool

Rijswijk heeft er weer een schoolzone bij. De Elsenburgschool doet nu ook mee. Wethouder Mobiliteit Björn Lugthart verrichtte donderdag de feestelijke opening van de verkeersveilige zone.

Wethouder Björn Lugthart opent de schoolzone bij de Elsenburgschool (Foto: Erwin Dijkgraaf Fotografie)Kinderen zijn kwetsbaar in het verkeer, meer nog dan andere verkeersdeelnemers. Het aanleggen van deze zones rondom basisscholen, herkenbaar aan verkeersborden met figuurtjes van tekenaar Dick Bruna, is een maatregel waarmee de gemeente verkeersveiligheid rondom scholen wil verbeteren.

Veilig naar school

“Deze zones leggen we aan in samenwerking met de scholen en ouders. Zij inventariseren onveilige plekken en wij pakken die aan. De school zorgt voor educatie over verkeersveiligheid”, verklaart Björn Lugthart. “Ieder kind moet elke dag veilig naar school kunnen. We stimuleren scholen daarom ook om mee te doen met de gratis verkeerslessen van School op Seef. Maar ook andere verkeersdeelnemers kunnen ervoor zorgen dat kinderen veilig over straat kunnen. Let op je snelheid, houd je aan de verkeersregels en wees extra voorzichtig als je in de buurt van een school komt.”

Maatregelen zoals een 30-kilometerzone en verkeersborden met figuurtjes van Dick Bruna zorgen ervoor dat andere verkeersdeelnemers beter opletten. Uit onderzoek is gebleken dat automobilisten afremmen als ze deze borden zien.

Bekijk ook het filmpje op Youtube.