Verkeersexamen van start in Rijswijk

Op woensdag 10 juni 2020 en donderdag 11 juni 2020 vindt het verkeersexamen plaats in Rijswijk. Dit jaar doen er 303 leerlingen van verschillende Rijswijkse basisscholen op hun fiets mee.

Wethouder Johanna Besteman bij start verkeersexamen in Rijswijk (Foto Erwin Dijkgraaf)Het verkeersexamen in Rijswijk wordt jaarlijks door de gemeente Rijswijk georganiseerd in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland en Haaglanden Beweegt.  Vanwege de uitbraak van het Coronavirus is het examen dit jaar, in samenspraak met de scholen, verplaats van april naar juni. Ook zijn er aanvullende RIVM- maatregelen getroffen om het examen in lijn met de richtlijnen veilig te laten verlopen.

Onderwijswethouder Johanna Besteman  wenste de leerlingen veel succes. De groepen 7 van De Petrusschool, CBS Melodie, De Akker en ’t Kristal begonnen op woensdag 10 juni  aan het verkeersexamen vanaf het Bogaardplein. Ze sprak de kinderen bemoedigend aan: “ Na vandaag hebben jullie officieel geleerd veilig en zelfstandig aan het verkeer deel te nemen. Dat is extra belangrijk voor wanneer je naar de middelbare school gaat.”

De leerlingen gingen van start met een goedgekeurde fiets.  Zij legden op de fiets een parcours af door Rijswijk. Langs de route bekeken vrijwilligers of de leerlingen zich aan de verkeersregels hielden. Donderdag 11 juni 2020 is de tweede dag van het verkeersexamen. Dan leggen 193 leerlingen van de basisscholen ’t Prisma, OBS Nicolaas Beets, Mariaschool, Kronenburgh en G. Bomansschool, de route af vanaf de Schouwburg aan de Generaal Spoorlaan.