Veel belangstelling in het Huis van de stad tijdens open dag Trias

Het nieuwe cursusjaar van Trias, centrum voor de Kunsten is afgelopen zaterdag met de open dag officieel van start gegaan. Bezoekers van jong en oud konden meedoen met lessen muziek, dans, theater, musical, beeldende kunst, fashion en nieuwe media. Cursisten van Trias gaven mooie optredens op de tribunetrap in het Atrium en bezoekers konden ook zelf een instrument uitproberen. De activiteiten begonnen al buiten met leuke workshops en kinderen konden zich laten schminken.

 

Rondleidingen en andere activiteiten

Naast de proeflessen was er ook veel belangstelling voor de rondleidingen in het Huis van de stad. Bezoekers kregen een voorproefje in de ruimtes van onder andere gemeente Rijswijk en de Bibliotheek aan de Vliet. Zij konden een kijkje nemen in de trouwzaal waar binnenkort weer getrouwd kan worden. Een oud-medewerker van de gemeente, die vroeger ook in het pand heeft gewerk, zei: “Ik had nooit verwacht dat dit mogelijk was in dit gebouw. Wat is het mooi geworden. Prachtig hoe ze oude en nieuwe moderne elementen hebben gecombineerd om een huiselijke sfeer te creëren. Echt een aanwinst in Rijswijk!”

Vrijwilligerscentrum Rijswijk Doet! -  die eind oktober verhuisd naar het Huis van de stad - organiseerde een Repair Café. Hier konden bezoekers kleine apparaten en kleding laten repareren.

Nieuwe kans

Ben je ook nieuwsgierig en heb je de open dag gemist? Op 10 september tijdens het Strandwalfestival is er een herkansing. Naast de cultuurmarkt die op het terrein tussen de Rijswijkse Schouwburg en het Huis van de stad wordt georganiseerd, kunnen bezoekers ook een rondleiding doen in het Huis van de stad. Verder zijn er extra optredens en kun je een eigen wens in de wensboom achterlaten. Tussen 10:00-15:00 uur is iedereen welkom. Boek een tijdslot om ook een kijkje te nemen in het Huis van de stad via  https://www.stichting-trias.nl/agenda/strandwalfestival-openbare-rondleidingen

Voor meer informatie over het programma van het Strandwalfestival kijk op https://strandwalfestival.nl/