Tribunetrap verbindt bezoekers in Huis van de stad Rijswijk

Naast de prachtige marmeren trap in de hal -waar veel oud-Rijswijkers hun trouwfoto hebben gemaakt- krijgt het Huis van de stad Rijswijk er een tweede iconische trap bij in het gebouw.

 

In het centrale deel van het Huis van de stad Rijswijk komt een brede indrukwekkende trap die de begane grond verbindt met het souterrain. Het is meer dan een trap alleen.  Op de trap kunnen bezoekers op onverwachte momenten genieten van muziekoptredens, lezingen en andere creatieve activiteiten en elkaar ontmoeten. De huisgenoten van het Huis van de stad Rijswijk werken aan een gezamenlijk programma, dat ook op deze plek plaats gaat vinden.

De traptreden hebben verschillende hoogtes. De buitenste treden kun je gebruiken om naar beneden te lopen. De middelste treden zijn groter en gebruik je om op te zitten. Je kunt hier een boek lezen, gezellig met iemand kletsen of naar een onverwachte voorstelling kijken.

Nog een paar weken en dan gaat het Huis van de stad Rijswijk - met de verhuizing van @Triascentrumvoordekunsten - op 9 mei open. In de loop van het jaar en in 2023 verhuizen ook de Bibliotheek aan de Vliet @dBadV, @WelzijnRijswijk (met vrijwilligerscentrale en ’t Trefpunt) en de @gemeente.rijswijk naar het Huis van de stad Rijswijk.

Hiermee wordt Huis van de stad Rijswijk straks een bijzonder plek waar mensen zich thuis voelen en op een inspirerende manier met elkaar verbonden worden. De nieuwe iconische trap midden in het gebouw is één van de plekken in het gebouw waar dit samenkomt.

Op deze bruisende plek krijgt Rijswijks talent in de toekomst de kans om kunsten en creativiteit te tonen en met elkaar te delen.   

#rijswijk #huisvandestadrijswijk #gemeenterijswijk