Stukken groen geplant op het Bogaardplein

De groene inrichting van het Bogaardplein is begonnen. Met de herinrichting van het plein wordt er gewerkt aan een levendig, groen en aantrekkelijk plein. Op het plein komen er meerdere groene eilanden van gras, bloeiende planten en bomen. Ook is er ruimte voor sporten en spelen met een basketbalveld, waterspuwers en speeltoestellen. Dit past bij de plannen om ‘In de Bogaard’ de komende jaren te verbouwen tot het nieuwe stadscentrum van Rijswijk.

 

Wethouder Van de Laar (Ruimtelijke Ordening & Economische Zaken) kreeg dinsdagmiddag een schop aangereikt om een boom te planten. Dat deed hij gezamenlijk met de winkeliersvereniging van In de Bogaard. “Dit is een mooie stap”, vindt Van de Laar. “Het opnieuw ingerichte plein moet straks het groene ontmoetingspunt zijn te midden van de bestaande en nieuwe winkels en woningen. Een gezonde leefomgeving in het nieuwe Bogaard Stadscentrum is belangrijk, want vergroening is goed voor het voorkomen van hittestress en wateroverlast. Bewoners en ondernemers hebben ook meegedacht tijdens het ontwerpproces. Dat maakt het een plein van ons allemaal.”

Divers groen

De komende periode worden er ook 44 bomen, 46 meerstammige bomen of struiken en 24.000 vaste planten/siergrassen en kleine struiken. Door de groei van de bomen en struiken zal het Bogaardplein komende jaren steeds groener worden. Ook wordt er deels volwaardig groen aangebracht: bomen die al een aantal jaren groeien. In het ontwerp is er rekening mee gehouden dat het groen in meerdere seizoenen bloeit en dat er verschillende kleuren en grootte beplanting is. Ook komen er verschillende type bomen en planten wat de diversiteit vergroot.

Het werk aan het groen is naar verwachting in mei afgerond. Alle ontwikkelingen op het plein zijn te volgen via de BouwApp. Kies in de app project Bogaardplein en klik op ‘volgen’.

Foto: samen met de winkeliersvereniging plant wethouder Van de Laar een boom