Street art op de Plaspoelpolder

Wethouder Armand van de Laar bracht op dinsdagmiddag 5 februari samen met kunstenaar Micha de Bie de contouren aan van de eerste Street art in de Plaspoelpolder. De drie verdiepingen hoge Street art werd aangebracht op een al enige jaren leegstand pand aan de Treubstraat 27.

Wethouder Armand van de Laar bracht samen met kunstenaar Micha de Bie de  contouren aan van de eerste Street art in de Plaspoelpolder (Foto Erwin Dijkgraaf)Deze Street art is een initiatief van ondernemer Roger Pels van ICT Consultancy Cavero.  Hij bouwt op dit moment in de Plaspoelpolder aan de Treubstraat 31 een nieuwe hotspot genaamd “De Loods”.

Street art heeft zich in de regio bewezen als een manier om relatief snel een zichtbare verbetering in de buitenruimte te kunnen doorvoeren. De gemeente Rijswijk en het industrieschap Plaspoelpolder(IPP) zijn enthousiast over de mogelijkheden van Street art in de Plaspoelpolder en steunen dit initiatief. ”Street art draagt bij aan een aantrekkelijke verblijfsomgeving wat zeer belangrijk is voor het vestigingsklimaat”, aldus wethouder Armand van de Laar.
Het IPP stelde als mede-initiatiefnemer het pand aan de Treubstraat 27 ter beschikking voor de Street art.

Geïnteresseerden kunnen de realisatie van de Street art en de verbouwing van de Loods binnenkort realtime volgen op www.dekennisloods.nl.

Bekijk ook het filmpje