Stoptober gaat van start!

Komende maand gaat Stoptober weer van start: vanaf 1 oktober helpen rokers en niet rokers elkaar om 28 dagen niet te roken. Wethouder Gezondheid en Sport Björn Lugthart hoopt dat ook dit jaar weer veel Rijswijkers meedoen.

 

Lugthart steunt de Stoptober campagne. “Roken is naast alcohol, onvoldoende beweging en ongezonde voeding een van de belangrijkste oorzaken van een ongezonde levensstijl van veel Rijswijkse inwoners. Samen met onze  partners willen we hen daarom stimuleren om gezonder te leven. Stoppen met roken is zeker niet makkelijk. Stoptober helpt bij het maken van de eerste stap. Een maand niet roken doet al zoveel goed. Dan is de zwaarste stap al gezet. Uit onderzoek blijkt dat helemaal stoppen met roken na die maand makkelijker is. We sluiten ons dan ook graag weer aan bij dit landelijke initiatief.”

Samen stoppen

Deelnemers aan Stoptober worden op verschillende manieren ondersteund en aangemoedigd. Ze kunnen gebruiken maken van de Stoptober App met tips en hulp via de chatfunctie, bellen met de gratis Stoplijn en via social media kanalen in contact komen met medestoppers. Zo ervaren ze de kracht van samen stoppen!

Gezond en fit

Stoppen met roken kan een mooie opstap zijn naar een gezondere leefstijl. Gemeente Rijswijk werkt daarom nauw samen met Happy Fit, de organisatie die Rijswijkers stimuleert gezond en fit te leven. Op 4 oktober organiseert Happy Fit een voorlichtingsbijeenkomst over roken. Op de Facebookpagina van Happy Fit Rijswijk zijn de komende maand meer activiteiten te vinden. Meer informatie is te vinden op happyfitrijswijk.nl.

Meedoen?

Wilt u graag stoppen met roken of eens ervaren hoe het is om een tijdje niet te roken? Doe mee met Stoptober en meld u aan op www.stoptober.nl.

Foto: Remie Kranendonk