Statement burgemeester Michel Bezuijen donderdag 16 juli 2020

Op 16 juli 2020 gaf burgemeester Michel Bezuijen weer een statement in kader van de coronacrisis.

Mijn laatste statement dateert alweer van een maand geleden. Toen waren ook de laatste versoepelingen van de corona maatregelen afgekondigd. We mogen constateren dat dit goed gaat en dat iedereen zich daar ook keurig aan houdt. Er mag natuurlijk ook steeds meer en dat betekent dat we ook steeds meer terug naar het reguliere leven gaan. Daarnaast moeten we natuurlijk toch nog rekening houden met het feit dat het virus niet is verdwenen en dat het zeker nog terug kan komen.

Een van de maatregelen die nog steeds gold was een barbecue verbod in het Wilhelminapark. Deze week hebben als college besloten om dit op te heffen. Dat betekent dat er vanaf nu weer gebarbecued mag worden. Dat is natuurlijk op zichzelf mooi, maar ik wil iedereen daarnaast oproepen rekening te houden met de omgeving en om geen afval achter te laten. Dat is altijd al belangrijk, maar in deze Coronatijd des te meer.

Maandag begint officieel de schoolvakantie. Dan gaat iedereen weg. En dat is natuurlijk heel fijn om even een periode van rust te hebben. Dat neemt niet weg – en dat is natuurlijk door velen al gezegd, ook door de minister president – dat we natuurlijk nog wel waakzaam moeten blijven. Nog steeds gelden de 1,5 meter maatregel, de hygiëne maatregelen en de maatregel om thuis te blijven als je ziek bent. Dat is heel belangrijk om het virus onder controle te houden en te voorkomen dat er een tweede golf komt. Daarom doe ik nogmaals de oproep om voorzichtig te blijven en tegelijkertijd natuurlijk ook gewoon te genieten van de vakantie en het mooie weer.

Dit is het laatste statement voor de zomer. Ik wil bij deze iedereen een hele fijne vakantie wensen en ik hoop dat we elkaar allemaal weer gezond en wel terug zien na het zomer reces.