Start renovatiewerkzaamheden Huis van de Stad

Na een druk bezochte open dag op zaterdag 30 november, starten de aannemers deze week met de werkzaamheden om van het oude stadhuis het Huis van de Stad te maken.

Gevel oude stadhuisDe werkzaamheden bestaan uit het plaatsen van bouwhekken, het opruimen van het terrein rondom, het verwijderen van losse onderdelen in en aan het gebouw, het bewaren van de te behouden onderdelen en het kappen van enkele bomen.

Sloop en opbouw

Daarna start de asbestverwijdering en worden delen van het interieur en het dak gesloopt. Daarbij blijven zoveel mogelijk authentieke onderdelen bewaard. Vanaf januari begint de daadwerkelijke bouw van onder andere het atrium.

Informatiebrief

Zeer binnenkort ontvangen omwonenden een informatiebrief van aannemer Koninklijke Woudenberg waarin de werkzaamheden en de bereikbaarheid van het parkeerterrein toegelicht worden.

Eerste fase

De renovatiewerkzaamheden in deze eerste fase vinden plaats tussen nu en het eerste kwartaal van 2021. Hierbij worden het souterrain en de begane grond aangepakt, inclusief de buitenkant van het gebouw, en wordt de glazen overkapping geplaatst. Trias, Bibliotheek aan de Vliet en Welzijn Rijswijk verhuizen in 2021 naar dit nieuwe onderkomen.