Samen komen we deze moeilijke periode te boven!

Boodschap Burgemeester Bas Verkerk aan de stad over de huidige situatie rond het coronavirus

 

Beste Rijswijkers,

Het aantal mensen dat besmet raakt met corona stijgt zo snel, dat het kabinet vorige week heeft moeten besluiten om nieuwe maatregelen te nemen. Die maatregelen raken ons allemaal maar zijn helaas nodig. Volhouden wordt lastiger. Daar hebben we elkaar dan ook hard bij nodig.

Ik kan me goed voorstellen dat u zich zorgen maakt. Hoe moet ik als sportvereniging, culturele instelling, zzp’er of evenementenorganisatie het hoofd boven water houden? En wat te denken van alle mensen die noodgedwongen thuis werken en die het dagelijks contact met hun collega’s missen. Of ouderen die de deur niet meer uit durven terwijl de horecaondernemers juist hun deuren wéér moeten sluiten. De maatregelen hebben gevolgen voor ons allemaal. En dat is niet gemakkelijk, zeker niet met de feestdagen in het vooruitzicht en nu het buiten steeds kouder en donkerder wordt. Door aandacht te blijven geven aan elkaars verdriet, teleurstelling en onzekerheid, blijven we elkaar vasthouden ook op 1,5 meter afstand.

Laten we met zijn allen gehoor geven aan het dringende advies om mondkapjes te dragen in de openbare binnenruimte zodat het aantal besmettingen ingedamd wordt en de economische schade voor degenen die door de maatregelen getroffen zijn, beperkt blijft. Vermijd drukte, houd afstand, was uw handen regelmatig. Dat heeft eerder geholpen om het virus eronder te krijgen.

Beste Rijswijkers, kijk naar elkaar om en steun elkaar waar mogelijk. Want juist nu - in deze moeilijke tijd - moeten we hoop blijven houden.

Samen komen we deze moeilijke periode te boven!

Bas Verkerk, burgemeester