Rondleiding door sportcomplex De Altis

Door de corona-pandemie is het niet mogelijk om rondleidingen te organiseren in het in aanbouw zijnde sportcomplex De Altis. Speciaal voor onder meer de direct bij het project betrokken sportverenigingen, scholen en gemeenteraadsleden is eind vorig jaar een rondleiding door het complex op film vastgelegd. Wethouder Björn Lugthart verzorgt de inleiding waarna een vertegenwoordiger van de aannemer en de gemeentelijke projectleiders de kijkers bij de hand nemen door het sportcomplex. Duidelijk wordt dat het project volgens planning in het tweede kwartaal van dit jaar wordt opgeleverd.

 

Door middel van de digitale rondleiding wordt voor iedereen zichtbaar wat een duurzaam, multifunctioneel en toekomst bestendig sportcomplex er wordt gebouwd aan De Bruyn Kopsstraat.

Sportcomplex De Altis

Het nieuwe sportcomplex bestaat uit verschillende sporthallen en sportzalen. Zo bevat het een sporthal met een hoogte van 9 meter waar onder andere volleybal kan worden gespeeld. Daarnaast is er een basketbal- en badmintonhal die 7 meter hoog is, een krachttrainingsruimte en een zaal voor budosporten. De hallen kunnen opgedeeld worden in zes zalen voor het bewegingsonderwijs. De inrichting is in samenspraak met de toekomstige gebruikers tot stand gekomen. Van de aanwezige expertise bij het bewegingsonderwijs en de verenigingen is dankbaar gebruik gemaakt.

Ook worden er twee grote horecagelegenheden gerealiseerd, die makkelijk bereikbaar zijn vanaf de tribunes. Door de auto’s in een parkeergarage onder te brengen, ontstaat er aan de voorzijde van het gebouw ruimte voor het beoefenen van verschillende buitensporten.

Duurzaam

Binnen dit project worden hoge duurzaamheidsambities nagestreefd. Zo krijgt het complex geen gasaansluiting en wordt er een warmte-koude opslag gerealiseerd voor een optimale temperatuur in het gebouw. Daarnaast is het dak gevuld met zonnepanelen en de delen die in de schaduw liggen, worden ingevuld als groen dak met beplanting. Mede door deze maatregelen is het sportcomplex zeer energiezuinig.