Rijswijk stopt met parkeerbon onder de ruitenwisser

Per 1 november 2019 legt handhaving geen papieren bon (naheffing/ bekeuring) onder uw ruitenwisser. De bekeuring wordt voortaan direct naar het huisadres verstuurd van de eigenaar van het voertuig. Dit geldt voor automobilisten die in Rijswijk hun voertuig in één van de gereguleerde gebieden zonder geldige vergunning hebben geparkeerd of niet (voldoende) hebben betaald. Het afschaffen van de papieren parkeerbon zorgt voor een efficiëntere wijze van handhaven. Bovendien scheelt het papier. Deze werkwijze wordt al in meerdere gemeenten toegepast.

Parkeercontrole

De parkeercontroleurs kunnen met speciale apparatuur nagaan of er is betaald. Heeft u een vergunning, dan staat uw kenteken in de gemeentelijke database. Heeft u betaald bij de parkeerautomaat of via een parkeerapp, dan is uw kenteken aangemeld bij de parkeerdatabase en is uw kenteken ook bekend bij de parkeercontroleurs. Bovendien gebruikt de gemeente Rijswijk sinds 14 januari 2019 een scanauto voor de parkeercontrole. Deze controleert de ongeveer 10.000 parkeerplaatsen waarvoor een regeling geldt. De auto is uitgerust met camera’s en GPS op het dak, waarmee kentekens worden gescand. De scanauto maakt de parkeercontrole efficiënt, gelijk en eerlijk. Met de scanauto vindt namelijk in alle straten van gereguleerde gebieden regelmatig parkeercontrole plaats.

Digitale verwerking

Is er na controle sprake van niet-betalen, dan wordt de bekeuring alleen nog digitaal verwerkt. Automobilisten ontvangen binnen een aantal dagen automatisch een naheffing op de deurmat. Voor foutparkeren, zoals parkeren op de stoep of voor een uitrit, wordt voorlopig nog wel een papieren parkeerbon uitgeschreven.

Meer informatie

Voor meer informatie over parkeren en de scanauto kunt u terecht op:

https://www.rijswijk.nl/inwoners/wonen/verkeer/parkeren