Rijswijk sluit zich aan bij HalloWerk

De gemeente Rijswijk, Delft, Midden-Delfland en Westland gaan net als Den Haag en Rotterdam gebruikmaken van het online matchingplatform HalloWerk.

Namens Rijswijk was wethouder Sociaal Domein Larissa Bentvelzen vertegenwoordigd.

Woensdag 26 juni tekenden de wethouders de overeenkomst. Namens Rijswijk was wethouder Sociaal Domein Larissa Bentvelzen vertegenwoordigd. Hallo Werk brengt werkgevers en werkfitte mensen in de bijstand direct met elkaar in contact. 

HalloWerk is door Den Haag en Rotterdam ontwikkeld en begin dit jaar gelanceerd om meer mensen in de bijstand aan het werk te helpen. Maar ook als antwoord op de roep om werkzoekenden zichtbaar te maken voor werkgevers die op zoek zijn naar medewerkers én die mensen een kans willen geven weer deel te nemen aan de arbeidsmarkt. Het brengt werkgevers en werkzoekenden die nu nog een uitkering hebben, op een andere manier bij elkaar dan bij traditionele werving. Er wordt gekeken naar profielen op basis van talenten in plaats van het cv. Motivatie en inzet zijn belangrijker dan werkervaring en specifieke diploma’s. Het online platform is zelfservice waar mogelijk, en met ondersteuning en persoonlijke dienstverlening van het WSP waar nodig.

De uitbreiding naar gemeenten binnen de arbeidsmarktregio Haaglanden betekent voor werkgevers dat zij veel meer kandidaten kunnen bereiken. Omgekeerd biedt dit ook kandidaten nog meer mogelijkheden om tot een match te komen.

Wethouder Larissa Bentvelzen: “Iedereen die kan werken, moet de kans krijgen op een baan. Hiervoor hebben we de werkgevers hard nodig. We werken daarom nauw samen met het bedrijfsleven. HalloWerk is een mooie toepassing die bijdraagt aan het creëren van nog meer banen.”