Rijswijk groenste stad van Nederland

Rijswijk is de groenste stad van Nederland. Op 24 januari nam wethouder Armand van de Laar de Groene Challenge Award in ontvangst namens de gemeente Rijswijk.

 

Wethouder Armand van de Laar: “Ik voel me vereerd dat ik als wethouder Duurzaamheid de Groene Challenge Award in ontvangst heb mogen nemen. Rijswijk heeft inderdaad veel groen te bieden. Van het Wilhelminapark tot aan de Landgoederenzone, maar ook het kleinere groen in de woonwijken. Er is altijd een plek waar men kan genieten van de natuur in de stad. De Award is een erkenning voor al het harde werken van iedereen in de stad”.

Voor de wedstrijd werden van de 103 deelnemende gemeentes onder meer de satellietbeelden en luchtfoto's op hoeveelheid groen, of het gebrek daaraan, geanalyseerd. Onder deze gemeentes vallen zo'n 50 steden en 384 dorpen. Nederland telde in 2021 zo'n 350 gemeentes. Zij konden zich inschrijven voor de wedstrijd geïnitieerd door ingenieursbureau Sweco, tuinmachinebedrijf Husqvarna en duurzaamheidsorganisatie NL Greenlabel.