Rijswijk doet mee aan Stoptober!

In oktober begint Stoptober weer. De welbekende landelijke campagne om mensen te helpen te stoppen met roken. De bedoeling is om de hele maand oktober niet te roken. Dat is dan de eerste stap richting een rookvrij-leven. Wethouder Volksgezondheid Mark Wit hoopt dat ook dit jaar Rijswijkers weer meedoen: “Stoptober is samen 28 dagen niet roken in oktober. 28 dagen samen stoppen met roken vergroot de kans om het vol te houden met factor vijf! Door de gezamenlijke aanpak biedt Stoptober een uitgelezen kans om te stoppen met roken.”

                                   

Samen stoppen

Wethouder Wit is blij met de actie: “Roken is naast alcohol, onvoldoende beweging en ongezonde voeding een van de belangrijkste oorzaken van een ongezonde levensstijl van veel Rijswijkse inwoners. Samen met onze  partners willen we hen daarom stimuleren om gezonder te leven. Om het goede voorbeeld te geven en de volgende generatie te beschermen zijn al veel schoolpleinen en speelplekken in Rijswijk als een rookvrije-zone ingesteld. Zien roken, doet vaak roken. Kinderen kopiëren gedrag van volwassen en jongeren tegen wie zij opkijken. Geef daarom het goede voorbeeld door te stoppen met roken. Kinderen komen op de eerste plaats en juist daarom zetten wij in op een rookvrije generatie.’

Deelnemers aan Stoptober worden op verschillende manieren ondersteund en aangemoedigd. Ze kunnen gebruiken maken van de Stoptober App met tips en hulp via de chatfunctie, bellen met de gratis Stoplijn en via social media kanalen in contact komen met medestoppers. Zo ervaren ze de kracht van samen stoppen!

Gezond en fit

Stoppen met roken kan een mooie opstap zijn naar een gezondere leefstijl. Op zondag 18 september geeft een erkend Stoppen-met-roken-coach een voorlichtingsbijeenkomst voor iedereen die wil stoppen met roken. Vanaf 15:45 uur kunnen deze mensen in het sportcomplex de Altis meer informatie krijgen over de mogelijkheden en in contact komen met de lotgenoten.

Meedoen?

Wilt u graag stoppen met roken of eens ervaren hoe het is om een tijdje niet te roken? Doe mee met Stoptober en meld u aan op www.stoptober.nl

Foto: Mark Wit, wethouder volksgezondheid met de Stoptober-bal bij de rookvrije-zone (schoolplein) van het Rijswijks Lyceum.