Renovatie Huis van de Start officieel van start

Afgelopen zaterdag kon iedereen het oude stadhuis nog eenmaal komen bekijken. Het was de laatste keer dat het gebouw in haar huidige staat te zien was voordat de renovatie gaat beginnen. Ruim 700 bezoekers bezochten het gebouw en haalden herinneringen op.

De open dag ging van start met de ondertekening van de opdracht aan de aannemers  Koninklijke Woudenberg Ameide BV en HOMIJ technische installaties (Foto Peter van Zetten)De open dag ging van start met de ondertekening van de opdracht aan de aannemers  Koninklijke Woudenberg Ameide BV en HOMIJ technische installaties. Daarna kregen zij van wethouder Björn Lugthart symbolisch de sleutel van het gebouw overgedragen. Lugthart stond stil bij dit moment: “Vandaag is een feestelijke dag,  de dag waar door velen lang naar uit is gekeken. De realisatie van het Huis van de Stad gaat nu echt beginnen.  Nog even, en dan wordt dit weer het kloppend hart van de stad. Het herkenningspunt en de ontmoetingsplek van Rijswijk. De plek ook waar velen dierbare herinneringen aan hebben en waar binnenkort weer de eerste huwelijke gesloten zullen worden.”

Foto op de trap

Veel belangstelling was er voor de bezichtiging van het gebouw. De Historische Vereniging Rijswijk verzorgde rondleidingen langs de Raadzaal, de trouwzalen, de hal en de Burgemeesterskamer. Veel inwoners hebben bijzondere herinneringen aan de trap in de hal. De plek waar menig bruidspaar gefotografeerd werd. Zij konden nog eenmaal op de beroemde trap gefotografeerd te worden door leden van fotoclub F70.

Tentoonstelling en workshops

Ook werd er vast een blik op de toekomst geworpen met een fototentoonstelling, waarbij te zien was hoe het Huis van de Stad eruit gaat zien. Met een virtual reality bril konden belangstellenden door het toekomstige Huis ‘lopen’. Trias verzorgde gedurende de dag workshops op het gebied van dans en drummen. Kinderen konden meedoen aan de workshop windlichten maken. Daarnaast waren er optredens van zangers en muzikanten van het Trias Talent Agency. Welzijn Rijswijk was aanwezig met de Wereldkeuken die lekkere snacks serveerde.

Start werkzaamheden

De renovatiewerkzaamheden gaan deze maand van start. Die beginnen met de aanpak van het souterrain en de begane grond. Ook zal de glazen overkapping over de oude binnenplaats geplaatst worden en wordt de trouwzaal gebruiksklaar gemaakt. Trias, Bibliotheek aan de Vliet en Welzijn Rijswijk nemen na voltooiing van de werkzaamheden hun intrek in het Huis van de Stad. Dit zal in het eerste kwartaal van 2021 zijn. Dan zullen de deuren feestelijk heropend worden.