Reijnerwatering en de Strijp tijdelijk tweerichting-verkeer

Omdat zowel bij de Kerstanjewetering als bij Schipluiden een stremming voor het vaarverkeer geldt, heft Hoogheemraadschap Delfland tijdelijk de eenrichting-maatregel op de Strijp en Reijnerwatering op.

Reijnerwatering en de Strijp tijdelijk tweerichting-verkeer
Vanwege werkzaamheden aan de persleidingen van Delfland in de Kerstanjewetering op de grens tussen Delft en Rijswijk geldt hier een stremming voor het vaarverkeer.  Dit betekent dat er geen doorvaart mogelijk is vanaf de Vliet richting de Zweth (Midden-Delfland en het Westland).

Sinds afgelopen zaterdag is ook de doorvaart in Schipluiden gestremd. Hier belemmert de kapotte Kerkpolderbrug de doorvaart. De gemeente Midden-Delfland werkt aan de reparatie.

Hierdoor is op dit moment de enige mogelijkheid om per boot het gebied in en uit te komen via de Reijnerwatering en de Strijp richting Den Haag.

Deze vaarverbinding is in 2017 bij wijze van pilot opengesteld. Er geldt een eenrichting-maatregel omdat de doorvaart smal is en om de waternatuur te beschermen. Die is vooral in voorjaar en zomer kwetsbaar. Vanwege de uitzonderlijke situatie heeft Delfland op 9 oktober besloten om deze eenrichting-maatregel tijdelijk op te heffen.

Let op: niet voor iedereen

Helaas kan niet iedereen van deze route gebruik maken. De doorvaart is smal en schepen kunnen elkaar nauwelijks passeren. Verder is de watergang ondiep en daarom alleen toegankelijk voor boten die maximaal 80 cm diep steken. Bovendien geldt er een beperkte doorvaarthoogte van 1,25 meter in verband met een lage brug.

Bewonersbrieven