Overeenkomst De Linden in RijswijkBuiten

Wethouder Ronald van der Meij heeft het contract ondertekend voor de realisatie van het nieuwbouwproject De Linden in RijswijkBuiten. De Linden bestaat in totaal uit 5 gebouwen waarin het merendeel appartementen worden gerealiseerd, maar ook ruimte is voor patio bungalows en maisonnettes. Daarnaast is in de Koningslinde, een woontoren bestaande uit 12 lagen, bedrijfsruimte opgenomen.

Wethouder Ronald van der Meij met vertegenwoordigers van MIII Architecten en Batenburg/ Tetteroo

 

De Koningslinde en Zilverlinde zijn de eerste fase van De Linden en zijn nu in verkoop. De Koningslinde troont als een ware koning boven de deelprojecten van De Linden uit. Deze prachtige markante woontoren van 12 lagen bestaat uit allemaal 4-kamer appartementen. De Zilverlinde staat naast de Koningslinde en is een kleinschalige appartementencomplex. Ook deze 20 appartementen zijn 4-kamer appartementen en variëren in grootte van 122 m2 tot 143 m2.

Willem Marinus Dudok

MIII Architecten is verantwoordelijk voor de architectuur voor deze markante gebouwen. Het ontwerp is naar het voorbeeld van een der grootste architecten uit de Nederlandse geschiedenis: Willem Marinus Dudok. Zijn meest toonaangevende werk, het raadhuis in Hilversum, heeft MIII gebruikt als referentie voor dit ontwerp. De mooie verhoudingen en het subtiel spel van verticale en horizontale geledingen is hierin terug te vinden.

Realisatie

Batenburg/ Tetteroo Bouw en Projectontwikkeling uit Leidschendam is verantwoordelijk voor de realisatie van de Linden.

Meer informatie

Meer informatie over de wijk en de diverse nieuwbouwprojecten zie ook op www.rijswijkbuiten.nl